Så meget koster sommerhuset i vandkanten

Foto: Boligsiden

Er alt, du drømmer om, et sommerhus tæt på havgus og bølgeskvulp? Er du ikke kræsen med geografien, kan du lede efter dit nye sommerhus på udvalgte steder i Danmark og få en rigtig god pris. Se her, hvor du kan starte din søgning, når du vil finde dit drømmesommerhus på Boligsiden.dk

Vil du bo under 100 meter fra vandet, skal du først og fremmest glæde dig over, at du bor i et land med så stor en kyststrækning som Danmark. Allerede der er du hjulpet godt på vej. Dernæst kan du glæde dig over, at selvom nogle af de kystnære sommerhusområder er endda særdeles dyre, ligger den dyreste sommerhusvej, sjovt nok, inde midt i landet i Billund.

Billigst ved Vesterhavet

Er du til det vilde Vesterhav med blæst og buldrende bølger? Så glæd dig over, at det netop er der, du kan få den billigste kvadratmeterpris i hele landet. Vil du have sommerhus under 100 meter fra vandet, er det nemlig i Holstebro, at du finder de laveste kvadratmeterpriser på bare 11.400 kr. Med Vesterhavet uden for døren er der dømt badning i rent vand og solbadning på fine strande. Husk, at have respekt for havet, og lær dine børn ikke at gå for langt ud.

Fjordkig for under 15.000 kr. pr. kvadratmeter

Er du mere til fjord, byder Limfjorden sig til med kvadratmeterpriser på lige under 15.000 kr. for sommerhuse med under 100 meter til vandkanten. Du kan bade overalt i Limfjorden. Vandet er rent, men der kan være en del sten, så overvej at købe et par badesko sammen med dit nye sommerhus. Er du til fiskeri eller sejlads, er der også rigtig gode muligheder.

Lolland er næstbilligst

Er prisen det vigtigste, og er du ikke så meget til Vesterhavet, så skal du køre til Lolland, hvor kvadratmeterpriserne holder sig under 13.000 kr. Her er der fine badestrande fx Hestehovedet Strand, der kan prale med at have Danmarks længste badebro på 190 meter. På Lolland finder du også Kramnitse Strand, der byder på fine forhold for surfing. Her er der også fine sandstrande og mulighed for at fiske. Der er desuden Hornfiskefestival i Kramnitse fra den 18. – 21. juli.

De meste eksklusive strandområder

Har du spenderbukserne på, og er du på jagt efter noget helt særligt, skal du vende blikket mod Gribskov kommune. På Sjællands nordkyst finder du nemlig Danmarks ubetinget dyreste kommune, hvis man er på jagt efter et sommerhus i vandkanten. Fritidshusene i Gribskov ligger nemlig i gennemsnit på over 72.000 kr. pr. kvadratmeter. I Gribskov kommune ligger bl.a. Gilleleje, der trækker nogle af de dyreste sommerhuspriser i området. Men også Dronningmølle og Vejby er godt med kvadratmeterpriser på over 100.000 kr. på enkelte huse.

Er Gribskov nu engang dit yndlingsområde, og har du ikke de mange millioner, skal du ikke fortvivle helt. Priserne i området starter nemlig ved lige under 500.000 kr. for et sommerhus, og kvadratmeterpriserne kan komme helt ned i 6.500 kr., hvis du undgår de eksklusive områder og ikke behøver at bo helt ud til vandet.

Næstdyreste kommuner er Aarhus og Odder, der begge har kvadratmeterpriser omkring 44.000 kr. for sommerhuse under 100 meter fra vandet.

Find mere om