Så meget koster de populære boliger i dit område

Foto: Boligsiden

Boligsiden.dk viser nu, i hvilke prisklasser boligsøgende kigger efter bolig. Sælgere kan med Boligsidens Popularitetsindeks let se, hvor stor interessen er for boliger til samme pris som deres. Samtidig kan boligkøberne få en god indikation af, om der er andre om buddet i den prisklasse, de går efter.

Når boligen sættes til salg, spekulerer sælger over, om der er interesserede købere. Nu er det blevet meget nemmere at få et indtryk af, hvilke boligpriser, brugerne efterspørger.

Boligsiden.dk har netop lanceret Boligsidens Popularitetsindeks, som viser efterspørgslen efter boliger i forskellige prisklasser fordelt på boligtype og geografisk område. Formålet med indekset er at gøre det let for brugerne at få et indtryk af, hvordan efterspørgslen er i netop deres område.

”Sælgere er nysgerrige efter at vide, om boligsøgende kigger efter boliger i samme prisklasse som den, de selv har til salg. For boligkøberne er fordelen, at de kan holde et vågent øje med, om der er andre købere om buddet på den type bolig i den prisklasse, som de selv søger,” forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

57 pct. vil have en villa til under 2 mio. i Aarhus

Boligsidens Popularitetsindeks viser for eksempel, at 57 procent af alle villa-interesserede kigger efter bolig til højst 2 mio. kr. i Aarhus. Samtidig kan man se, at der lige nu kun er 340 boliger til salg i den prisklasse i Aarhus. Det svarer til omkring en fjerdedel af de i alt cirka 1.400 villa-/rækkehuse, der er udbudt til salg i kommunen.

”Formålet med Boligsidens Popularitetsindeks er at give brugerne et indblik i, hvor populære bestemte boligtyper og priskategorier er. Ideen har vi fået af vores brugere, som har efterspurgt dette. Vi lytter løbende til vores brugeres ønsker og gennemfører jævnligt nye tiltag, som gør oplevelsen bedre og boligsøgningen nemmere for brugerne af www.boligsiden.dk,” siger Birgit Daetz.

Boligsidens Popularitetsindeks på forsiden

  • Beregnes pr. kommune, postnummer og boligtype
  • Viser brugernes søgninger fordelt på prisklasser
  • Baserer sig på knap 3 mio. søgninger

Boligsidens Popularitetsindeks på boligens præsentationsside

  • På boligens præsentationsside vises Boligsidens Popularitetsindeks for boligens postnummer og boligtype
  • I oversigten er prisklassen for den konkrete bolig illustreret med et hus-ikon.