Så meget kan du spare på håndværkertilbuddene

Håndværkertilbud

Foto: Boligsiden.

Vil du have en bolig til halv pris? Så er et håndværkertilbud måske alligevel noget for dig. Boligsiden.dk
har undersøgt, hvor meget du sparer på boliger, der har set bedre dage.

Håndværkertilbud, trænger til en kærlig hånd, renoveringsprojekt, kræver istandsættelse, tilbud til gør-det-selv-manden. Kært barn har mange navne, men i bund og grund dækker de alle over forsømte huse, der trænger til omsorg og ikke mindst en god omgang knofedt og kærlighed. Håndværkertilbud er en fællesbetegnelse for alt fra nedrivningsklare ejendomme til boliger, der blot kræver modernisering for at komme up to date og blive så gode som nye.

”Håndværkertilbud er et brugt men ikke misbrugt begreb. Netop nu er der ca. 160 ejendomme, der bliver beskrevet som håndværkertilbud på Boligsiden.dk. Bruger man ordet håndværkertilbud ved man godt, at det kan skabe nogle negative forventninger om ejendommens stand hos de potentielle købere; men netop derfor er der jo sat en pris, der afspejler dette forhold”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Du sparer mest på rækkehusene

Har du en håndværker – eller en skotte – gemt i maven, skal du gå efter rækkehusene, som er den boligtype, der giver den største økonomiske gevinst, hvis du kigger på håndværkertilbud til salg. Her er udbudspriserne nemlig langt under det halve af, hvad et rækkehus i al almindelighed bliver udbudt til. Et rækkehus, der sælges som håndværkertilbud, bliver i gennemsnit udbudt til 7.300 kr. pr. kvadratmeter, mens rækkehusene, der ikke er håndværkertilbud, i gennemsnit bliver sat til salg for godt 18.000 kr. pr. kvadratmeter.

Køber du et rækkehus på 100 kvadratmeter til håndværkertilbudspris får du altså en million kroner i overskud, sammenlignet med hvis du køber et rækkehus i almindelig stand til den gennemsnitlige pris. Hvis du ser på de renoveringsparate rækkehuse, kan du derfor vurdere, om du for en million kan få huset op til den ønskede stand. Samtidig er fordelen ved at renovere selv, at du kan få køkken m.v., som du vil have det.

Sommerhuse og ejerlejligheder er de boligtyper, hvor besparelsen er mindst. Men her er der alligevel stadig 42 procent at hente, for den der hænderne skruet rigtigt på. Villaer byder ind med en besparelse på 56 procent.

Håndværkertilbud deler vandene

En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk tidligere i år, afslørede, at kun 12 procent føler sig som kongen af renovering, der frygtløst vil kaste sig over et håndværkertilbud, mens 31 procent alligevel er villig til at prøve et håndværkertilbud. 14 procent siger blankt nej tak, og 43 procent kan godt se mulighederne i håndværkertilbuddene, men orker ikke at gå i gang med projektet.

Så meget sparer du

Prisangivelserne er beregnet for udbudte boliger på Boligsiden.dk

Rækkehus – spar 60 procent

Normalpris:               18.256 kr. pr. kvadratmeter

Håndværkertilbud:   7.267 kr. pr. kvadratmeter

Villa – spar 56 procent

Normalpris:               12.642 kr. pr. kvadratmeter

Håndværkertilbud:   5.619 kr. pr. kvadratmeter

Ejerlejlighed – spar 42 procent

Normalpris:               20.689 kr. pr. kvadratmeter

Håndværkertilbud:   12.070 kr. pr. kvadratmeter

Sommerhus – spar 42 procent

Normalpris:               16.982 kr. pr. kvadratmeter

Håndværkertilbud:   9.893 kr. pr. kvadratmeter

Find mere om