Så mange villaer kan dronningen få for Amalienborg

Foto: Boligsiden

I anledningen af dronningens fødselsdag har Boligsiden.dk lavet en udregning af, hvor mange villaer den danske regent i teorien ville kunne erhverve sig, hvis staten solgte Amalienborg. Og det er slet ikke så få.

I eventyr vinder den mest attraktive bejler ikke kun prinsessen, men også det halve kongerige. Og selvom der ikke sidder en gifteklar kronprinsesse klar i de royale gemakker på Amalienborg i København, har Boligsiden.dk i anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag alligevel set nærmere på, hvor meget værdi der egentlig ligger i de mursten, der udgør regentens hjem.

Amalienborg består af fire palæer, og det er ikke svært at forestille sig, at de centralt placerede bygninger ikke ligefrem ville være billige, hvis de blev sat i udbud. Ifølge Den Offentlige Informationsserver, OIS, er den royale residens vurderet til at have en værdi på 547 millioner kroner, hvilket svarer til det samme beløb, som det koster at købe de 1.475 billigste villaer, der er i udbud lige nu.

”Palæerne ville formentlig kunne sælges for mere, så når vi taler om 547 millioner kroner, er det ikke et beløb, der skal tillægges alt for meget tyngde. Men det giver alligevel en indikation om, hvor vi ligger på skalaen prismæssigt, og dermed får vi en mulighed for at omsætte værdien til noget, der sætter beløbet i perspektiv,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De dyreste villaer i Danmark

”Hvis vi antager, at Amalienborg som minimum er sin godt halve milliard værd og spejder mod landets mest pebrede villaer i udbud, ville staten kunne købe de 16 allerdyreste efter et salg. Og her taler vi om villaer i det nordsjællandske, der alle svinger fra 26 til 52,5 millioner kroner i udbudsprisen,” siger Birgit Daetz.

Derudover er der et restbeløb på knap 22 millioner kroner, som sikkert er godt at have i baghånden, hvis en eller flere af de 16 villaer lige trænger til en klat maling.

Mens et salg af de ikoniske palæer i København formentlig ikke bliver aktuelt foreløbig, er der andre muligheder, hvis du er på jagt efter et hjem med storslået, royalt islæt. Hvis du har 29,5 millioner kroner på bogen, kan du for eksempel nappe palæet på Søllerødvej 90 i Holte. Her får du over 500 kvadratmeter at indrette dig på.

Og skal du bruge mere plads, så er Ulriksholmvej 96 i Kølstrup ved Kerteminde til salg. De 1.200 kvadratmeter er endda billigere end palæet i Holte. Du slipper med 25 millioner kroner for et renæssanceslot, der i sandhed er en kongelig værdig. Slottet blev bygget i 1600-tallet af Christian IV, der opførte den storslåede ejendom til sin søn Ulrik Christian Gyldenløve.

Find mere om