Så mange husejere har betalt under 1 mio

Foto: Boligsiden

Hvert tredje hus blev solgt for under 1 million i 2012. Hver 10. hus blev solgt for under en halv million, viser tal fra Boligsiden.dk

Huse er ikke altid en millioninvestering. Så ofte som hver 10. gang et hus blev solgt i 2012, kostede det under 500.000 kr. Hver tredje hus blev handlet for under en million.

”De billige huse er i høj kurs. Godt 9 procent blev solgt for under en halv million. Der har ikke været så stor en andel siden 2007”, siger Boligsiden.dks kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Mest overraskende er det nok, at den høje andel af huse til under en halv og en hel million har været stabil de seneste seks år trods stigende boligpriser.

Set i procent har andelen af huse, der sælges så billigt ligget meget stabilt. Det virker som om, markedet på det punkt har været fuldstændig upåvirket af prisændringer, rentefald, og udvikling i det hele taget på boligmarkedet.

Stor efterspørgsel – lille udbud

Netop nu er det kun godt 5 procent af de villaer og rækkehuse, der er til salg på Boligsiden.dk, der koster under 500.000, og 26 procent koster under en million. Det kan give tryk på de billige huse, fordi udbuddet er mindre end efterspørgslen.

”Når man tager i betragtning at huspriserne på landsplan er stigende, bliver det kun sværere at finde de billige boliger”, konstaterer Birgit Daetz, der samtidig påpeger, at mere end hver fjerde hus er til salg nu for under en million. Det svarer til over 11.000 villaer og rækkehuse, der lige nu kan erhverves for under millionen.

Hvis efterspørgslen fortsætter på de billige huse, kan det give et velfortjent løft til områder som Region Syddanmark, der frister med store boliger til en billig penge.

Find mere om