Så mange huse kan du få for landets dyreste villa

Foto: Boligsiden

For prisen på landets dyreste villa i udbud kan man købe 283 af de billigste huse, der er til salg lige nu, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

Det kræver en særdeles velpolstret konto at lægge billet ind på villaen på Nybrovej 395 i Kongens Lyngby, som er landets dyreste i udbud med en pris på 68 millioner kroner. Et beløb der kan veksles til flere hundrede boliger på det danske marked.

Ser man på, hvor mange huse man helt præcist kan få for samme pris, er svaret 283 styks for 67,7 millioner kroner.

”Antallet af billigste for dyreste er naturligvis afhængig af, hvad der er i udbud, men det siger alligevel noget om det prismæssige spænd, der er på boligmarkedet. Generelt har vi over de seneste år set en meget eksplosiv prisstigning i kroner og øre blandt de dyre boliger, og det bidrager til, at forskellen mellem dyrest og billigst vokser,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Forskellen varierer alt afhængig af, hvor i landet fokus rettes. I landsdelen Østsjælland kan man eksempelvis få 91 huse for områdets dyreste ejendom, Tryllevældevej 6 i Solrød Strand, mens det i København by blot gælder 16 huse. Her er det Ved Stranden 12 i København K, der med en pris på 38,5 millioner kroner, tager prisen som den dyreste villa.

Find mere om