Så langt rækker en million på boligmarkedet

Foto Boligsiden

En million kroner rækker ikke lige langt overalt på danmarkskortet. Boligsiden.dk har målt størrelser i kommuner landet over.

XS eller XXL? En million kroner kan række næsten uendelig langt – eller kort – på boligmarkedet. For i den ene kommune kan du få en kæmpevilla på over 150 kvadratmeter, mens du i den anden må nøjes med 20-30 kvadratmeter pr. million

For hver million, du betaler, kan du få mere eller mindre hus for pengene. De store størrelser ligger i Lolland, Tønder og Morsø Kommuner – her får du mellem 153 og 176 kvadratmeter pr. million, du betaler. Lolland står for de 176 kvadratmeter pr. million, og det er 5 kvadratmeter mere end du kunne få for samme pris i foråret.

”Huspriserne er steget 1,5 procent på landsplan siden sidste år, men det er et gennemsnit, der dækker over prisstigninger i nogle kommuner og prisfald i andre. I Lolland Kommune er huspriserne faldet med næsten 16 procent siden sidste år. Derfor får du flere kvadratmeter pr. million nu, mens du andre steder i landet får færre”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Københavnsområdet har de små størrelser

I den modsatte ende kæmper Frederiksberg og Gentofte om at tilbyde de mindste størrelser for millionen. I disse to kommuner bliver det til en ekstra small og minimalistiske 23 kvadratmeter for hver million, der lægges i villahandlen. Det er en kvadratmeter mindre end i marts måned i år.

Villapriserne i Gentofte er på det seneste år steget 7,6 procent, hvilket dermed ligger langt over landsgennemsnittet.

Generelt ligger de små størrelser i hovedstadsområdet og for Jyllands vedkommende i den østlige del. Her får man mindst for pengene og sjældent mere end 85 kvadratmeter pr. million.

Vestjylland og Sydsjælland er gavmilde med størrelserne og kan de fleste steder tilbyde over 100 kvadratmeter pr. million. Det samme gør sig gældende for de Sønderjyske kommuner.

Den magiske million

Det kan sagtens lade sig gøre at købe en villa til under en million. Netop nu er der over 11.000 villaer med en udbudspris til under en million kroner til salg på Boligsiden.dk. Her skal du dog forvente, at de ikke alle er i lige god stand. Jo dyrere en kommune, huset befinder sig i, desto mindre skal du regne med at få for pengene.

Ser man på standardhuset, som er mellem 130 og 150 kvadratmeter stort og bygget mellem 1960 og 1990 – med andre ord et hus, som huse er flest – så er der otte kommuner, hvor den slags huse gennemsnitligt koster under en million.

Så mange kvadratmeter får du for en million i din kommune:

I disse kommuner koster standardhuset under 1 million kroner:

KommunePris
Lolland795.696 kr.
Lemvig815.655 kr.
Tønder859.614 kr.
Skive898.757 kr.
Morsø935.768 kr.

Ringkøbing-Skjern965.086 kr.
Guldborgsund970.247 kr.
Vesthimmerland987.790 kr.
Find mere om