Roligt villamarked i september

Foto: Boligsiden

Der var ikke de store udsving på boligmarkedet for villaer og rækkehuse i september. Det viser nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks.

Efter et forår med masser af gang i prisudviklingen for villaer og rækkehuse, har roen nu sænket sig over det danske villamarked. I september faldt salgsprisen med 0,2 procent, og i gennemsnit blev husene solgt for 12.292 kroner pr. kvadratmeter, hvilket dog stadig er 7,7 procent højere end i september 2014. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks med nøgletal fra september.

Prisnedslaget steg en smule med 0,2 procent fra måneden før, og septemberkøberne fik i gennemsnit et nedslag på 508 kroner pr. kvadratmeter. Det svarer til en kontant rabat på godt 71.000 ved køb af et hus på 140 kvadratmeter. Også udbud og salgstid holdt sig helt i ro, så alt i alt blev september en stille måned.

”Villamarkedet er generelt langt mere stabilt end markedet for ejerlejligheder, og det var den store stigning i priser og antal handler i forårsmånederne, der var udsædvanlige. Nu ser det ud til, at prisudviklingen er bremset lidt op, men altså på et niveau der ligger noget højere end sidste år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Region Midtjylland oplevede som den eneste region en lille prisstigning på 0,6 procent på villaer og rækkehuse i september, mens det er i Region Sjælland, hvor priserne er steget mest det seneste år. I Region Sjælland lå salgsprisen i september 11,2 procent over niveauet på samme tid sidste år.