Rødvin har været en bedre investering end bolig

Foto: Boligsiden

På 10 år har investeringsrødvine vist sig at være en langt bedre investering end en bolig. Men du har kun for alvor scoret kassen, hvis du har investeret godt i guld og aktier. Det viser de nyeste tal fra Boligsidens Rødvinsindeks.

Stod du for 10 år siden og placerede hele din formue i investeringsrødvin, står du med et rigtig godt udbytte, hvis du sælger i dag. Næsten to en halv gang kan du få pengene tilbage for din vin. Det er dog peanuts, i forhold til hvad du kunne have fået, hvis du havde investeret i guld eller aktier, der i perioden har henholdsvis tredoblet og næsten firdoblet værdien.

Satte du pengene i en bolig dengang i 2005, har du ikke oplevet helt den samme værdistigning. Udviklingen har dog været gunstig, og du kommer ud med en stigning i værdi på 53 procent. Det kan dog ikke helt kan matche det overskud, du kunne have fået, hvis du havde investeret i vin, guld eller aktier.

”Det er rigtigt, at prisen for villaer og rækkehuse ikke er steget i samme tempo som prisen på god investeringsrødvin. Til gengæld har du i den tiårige periode kunnet bo i huset og haft glæde af det, mens vinkøberne kun har kunnet drømme om at drikke vinen, mens de har ventet på, at den steg i pris – og i øvrigt har måttet sælge flaskerne igen uåbnede”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Boligen har givet gevinst på 700.000 kroner

På trods af boligernes lidt mere beskedne værdistigning, har stigningen været temmelig stabil set med de store briller. Selv kriseårene forsvinder i det store billede, hvor udsvingene på de andre investeringsobjekter har været langt større. Et salg i utide af både vin, guld og aktier kan have ført til meget store tab.

Samtidig er der det forhold, at du typisk investerer langt større summer i boligen end i vinen. Så selvom stigningen procentuelt er mindre, kan den i kroner og øre blive ganske anseelig.

”Købte du en 140 kvadratmeter stor villa i sommeren 2005, betalte du 1,3 millioner kroner for den, hvis vi ser på gennemsnittet på landsplan. I dag kan villaen sælges for 2 millioner. Så selvom boligen på papiret har været den dårligste investering, kommer du her i eksemplet alligevel ud med et overskud på 700.000 kroner”, siger Birgit Daetz.