Rekordstort prisnedslag på fritidshuse i november

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Fritidshusene er i november måned solgt med et rekordstort prisnedslag svarende til 10 procent af udbudsprisen. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Salgsprisen på fritidshuse har i hele Danmark ligget et stykke under den seneste udbudspris. I november måned fik køberne i gennemsnit fik et prisnedslag på 1.636 kr. pr. kvadratmeter, hvilket svarer til et gennemsnitligt prisnedslag på 10 procent af udbudsprisen. Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som udkommer i starten af hver måned med nyeste salgstal på det danske boligmarked.

”Prisnedslaget på fritidshuse satte i november ny rekord, og køberne fik et nedslag på den sidste udbudspris på 1.636 kroner pr. kvadratmeter – en stigning på 178 kroner alene i forhold til oktober. Sommerhusmarkedet ligger ofte meget stille om vinteren, og der er derfor udsigt til, at der kan gøres et godt køb nu,” siger Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Regionale forskelle på prisnedslag

Den seneste måned har salgspriserne på fritidshuse holdt sig nogenlunde konstant på et niveau, der ligger knap syv procent under prisniveauet i 2010. Priserne ligger højest i Region Syddanmark, og her har det taget 11 måneder at handle fritidshuset. I Region Sjælland er fritidshusene derimod billigst, og her har det i gennemsnit kun taget ni måneder at sælge.

”Vores markedsindeks fra november viser, at der ligesom med hus- og lejlighedssalget er regionale forskelle i både prisen, salgstiden og nedslaget. Der har for eksempel været et rekordstort prisnedslag på hele 12 procent i udbudsprisen i Nordsjælland, hvor køberne i Sydjylland kun har fået syv procent i nedslag på fritidshusenes seneste udbudspris,” siger Birgit Daetz.

I november 2011 blev fritidshuse i gennemsnit handlet til en kvadratmeterpris på 14.339 kr. Det svarer til en pris på 1,2 mio. kr. for et fritidshus på 84 m2, som er den typiske størrelse.

Boligsiden er Danmarks mest besøgte boligportal og har i dag flere end 11.430 fritidshuse til salg.

Fakta om Boligsidens Markedsindeks for november

• Det gennemsnitlige prisnedslag på fritidshuse endte på 10 procent

• Størst blev prisnedslaget på fritidshuse i Nordsjælland med 12 procent

• Det mindste prisnedslag fik køberne i Sydjylland – nemlig 7 procent

Andre nøgleinformationer fra Boligsidens Markedsindeks

• Markedet for villa/rækkehuse er på et stabilt prisniveau, udbuddet af boliger ligeså

• Salgspriserne på ejerlejligheder stiger som det eneste sted i Region Midtjylland. Stigningen er drevet af Aarhus

Se hele Boligsidens Markedsindeks.