Rekordhøjt nedslag i boligpriser i juli

Foto: Boligsiden

Boligsælgerne går i højere grad på kompromis med prisen, når handlen skal i hus. Hussælgerne gav således årets hidtil største afslag på kvadratmeterprisen i juli måned. I kroner og øre får man de største afslag på sommerhushandlen. Det fremgår af Boligsidens Markedsindeks for juli måned.

Et rekordhøjt antal boliger til salg betyder, at boliginteresserede nu kan se sig om efter mange boliger, der kan passe til tegnebogen. Når handlen skal afsluttes, oplever mange bolighandlende, at salgsprisen ligger under udbudsprisen – helt op imod 200.000 kr. for et gennemsnitligt parcelhus.

Juli måned tegner sig for årets hidtil største prisnedslag på villaer og rækkehuse med et gennemsnitligt nedslag på 736 kr. pr. kvadratmeter. Det viser Boligsidens Markedsindeks, der i begyndelsen af hver måned giver et overblik over den seneste måneds faktiske salgspriser baseret på indberettede handler fra landets ejendomsmæglere.

”Juli måneds store prisnedslag på villaer og rækkehuse svarer faktisk til en besparelse på hele 110.000 kr. for et almindeligt dansk parcelhus på 150 kvm. Det er årets hidtil højeste, mens det laveste prisnedslag blev givet i maj måned, hvor sælgerne i gennemsnit ’kun’ gik af med 469 kr. pr. kvadratmeter,” fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Mest at spare i hovedstaden

Det højeste nedslag i juli måned fik huskøberne i Region Hovedstaden. Her slog sælger i gennemsnit 1.176 kr. pr. kvadratmeter af den sidste udbudspris, og det svarer til, at parcelhuset på 150 kvm var hele 175.000 kr. billigere, end sælger umiddelbart havde forlangt.

Sammen med hovedstadsregionen bæres landsudviklingen af Region Midtjylland med blandt andet Aarhus i spidsen. Her slog hussælgerne i gennemsnit 624 kr. af hver kvadratmeter, hvilket er det hidtil højeste nedslagsniveau i regionen i år. Bundrekorden blev sat i maj med 402 kr.

I de øvrige tre regioner så det således ud for juli:

  • I Region Nordjylland var nedslaget i juli på 576 kr. Årets hidtil højeste blev sat i regionen i marts med 591 kr. i nedslag pr. kvadratmeter.
  • I Region Sjælland var nedslaget på 735 kr. i juli, mens årets hidtil højeste prisnedslag i regionen lå i april med 754 kr. i nedslag pr. kvadratmeter.
  • I Region Syddanmark fik køberne i juli slået 593 kr. af sidste udbudspris. Regionens hidtil største prisnedslag i år lå i april på 645 kr. pr. kvadratmeter.

Spar 1.316 kr. pr. m2 fritidshus

Også når det gælder salgsprisen på ejerlejligheder og fritidshuse er der penge at hente for den forhandlingslystne boligjæger.

”Ejerlejlighederne blev i juli i gennemsnit solgt 856 kr. lavere end sidste udbudspris, når man ser på kvadratmeterpriser. Hermed var den gennemsnitlige ejerlejlighed på 80 kvadratmeter 70.000 kr. billigere, end prisskiltet viste. Og hvad fritidshusene angår, har sommeren budt på endnu mere at hente: I juli lå prisnedslaget på 1.316 kr. pr. kvadratmeter – eller en besparelse på næsten 70.000 kr. for et hus på 50 kvm,” slutter Birgit Daetz.

Boligsidens Markedsindeks dækker udelukkende kommuner med minimum fem handler, derfor er der ikke medtaget observationer på alle landets kommuner.