Region Hovedstaden: Her falder boligpriserne

Foto: Boligsiden

Set over hele 2016 er boligpriserne steget i Region Hovedstaden, men fra november til december er der registreret et prisfald. Se, hvilke kommuner der har trukket boligprisen ned.

Priserne på villaer og rækkehuse har længe været stigende i Region Hovedstaden, men Boligsidens Markedsindeks for december har vist, at den tendens nu er ændret.

Fra november til december måned er boligpriserne faldet med 0,8 % i Region Hovedstaden. Priserne i København er godt nok steget, men de er faldet i både Københavns omegn og i Nordsjælland.

Fredensborg Kommune alene stod for et prisfald på 7 % og topper dermed listen over kommuner med størst prisfald i Region Hovedstaden på markedsindekset for december.

KommuneStørste prisfald i Region Hovedstaden (nov-dec '16)
Fredensborg7,0 %
Lyngby-Taarbæk6,5 %
Halsnæs5,2 %
Hillerød5,1 %

2016 var et godt år for Region Hovedstaden

De faldende priser i slutningen af 2016 har dog ikke ændret på, at hele året har budt på generelle prisstigninger i Region Hovedstaden og i resten af landet. Boligpriserne i regionen er steget i 2016 med 5,3 %, og er derfor med til at trække gennemsnittet på 4,3 % for hele landet op.

”Der er ingen grund til at gå i panik over den seneste måneds prisfald i Region Hovedstaden. Det har generelt været et flot år for boligmarkedet, og ser vi på prisernes udvikling i hele 2016, har der været prisstigninger i Region Hovedstaden og i landets fire andre regioner,” siger kommunikationsdirektør for www.boligsiden.dk Birgit Daetz.

Af Region Hovedstadens 30 kommuner er det kun i Fredensborg, Hørsholm og Rudersdal kommuner, at priserne er faldet i 2016. Priserne er steget i de 27 andre kommuner, og i fire af de kommuner er priserne sågar steget med over 10 %.

KommuneStørste prisstigninger i Region Hovedstaden 2016
Gribskov13,8 %
Ballerup12,5 %
Herlev11,4 %
Tårnby11,3 %