Rabatterne er steget med 100 procent på nordjyske ejerlejligheder

Foto: Boligsiden

På et år er nedslagene fordoblet i Nordjylland, der også er den eneste region, hvor salgspriserne på ejerlejligheder er faldet, viser tal fra Boligsiden.dk.

Det har været et godt år for rabatjægere på det nordjyske boligmarked – ikke mindst hvis man kigger på markedet for ejerlejligheder.

Således er nedslagene på et enkelt år mere end fordoblet, og i årets tre første måneder af 2019 blev der i gennemsnit givet 768 kroners rabat pr. kvadratmeter. Lejligheder i Nordjylland blev i perioden handlet til godt 16.000 kroner pr. kvadratmeter, viser Boligsidens Markedsindeks.

”Mange ejere har fået lyst til at sælge deres lejlighed, fordi priserne er steget meget frem til 2018, og derfor er udbuddet af lejligheder i Aalborg steget markant – 56 procent det seneste år,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Det betyder, at det er blevet sværere at få solgt sin lejlighed, og mange må derfor give et solidt nedslag i prisen.”

Prisdyk i Aalborg

Og når man taler om det nordjyske marked for ejerlejligheder, er det svært at komme uden om netop Aalborg, der står for over 80 procent af markedet.

Det er da også den nordjyske hovedstad, der trækker kurven ned for regionen, da nedslagene her er steget med 127 procent på et år.

Og de store nedslag er ikke det eneste, der vidner om, at de nordjyske sælgere står over for en anden virkelighed, end den der gjorde sig gældende, da markedet toppede.

Salgspriserne i Aalborg er samtidig faldet med 4,2 procent på et enkelt år. Det betyder, at Nordjylland er den eneste region, der har oplevet faldende salgspriser på ejerlejligheder det seneste år.

”Priserne steg meget i Aalborg i 2016 og 2017, men har nået et niveau, hvor mange købere springer fra. Og når udbuddet samtidig stiger markant, så er det naturligt, at det afspejler sig i salgspriserne,” siger Birgit Daetz.

Nedslag på ejerlejligheder

RegionNedslag i kr. pr. kvm.Ændring seneste måned i %Ændring seneste år i %
Hele landet843-1,141,6
Hovedstaden1.036-4,644,4
Midtjylland730-2,728,6
Nordjylland76825,0100,7
Sjælland4948,535,0
Syddanmark5954,421,7

(Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om