Prisstigninger på fritidshuse

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på fritidshuse steg med tre pct. på landsplan i løbet af maj måned. Det viser tal fra den seneste udgave af Boligsidens Markedsindeks, som også afslører, at stigningerne går igen i alle fem regioner.

Sommeren er endelig kommet til landet. Det betyder, at det netop nu og de kommende to måneder er højsæson for handel med fritidshuse, og ifølge friske tal fra Boligsidens Markedsindeks – der udkommer i starten af hver måned med aktuelle tal for handler gennemført i den netop afsluttede måned – steg salgspriserne allerede i maj måned.

”På landsplan tog salgspriserne et hop opad på tre pct. i løbet af den sidste forårsmåned. Det lyder måske ikke af det store, men sammenlignet med samme tidspunkt i fjor er det positivt. Dengang faldt priserne nemlig en lille smule fra april til maj måned,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Prisstigninger i alle regioner

Den fine udvikling går igen i alle landets regioner. Størst er prisstigningerne i Nordjylland og Sjælland med henholdsvis 4,1 og 5,0 pct., mens salgspriserne på fritidshuse er steget med i omegnen af 2 pct. i såvel Region Hovedstaden som Region Midtjylland. I Region Syddanmark ligger salgspriserne nu godt 1 pct. højere end for en måned siden.

”Det skal dog med i betragtningen, at selv om salgspriserne nok er steget i løbet af maj, ligger de fortsat på et lavere niveau end for 12 måneder siden. Dengang var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for fritidshuse på 15.200 kroner mod dagens niveau på 14.200 kroner. Det svarer til et prisfald på 6,2 pct. siden 1. juni i fjor,” siger Birgit Daetz.

Fakta

Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned med nyeste salgsdata på boligmarkedet. Du kan se alle tallene for din kommune på Boligsidens Markedsindeks

Find mere om