Prisspændet mellem de dyreste og billigste huse på Vest- og Sydsjælland er blevet større

Velholdt hvidt hus med trampolin i haven. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Mens priserne på de dyreste vestsjællandske huse er faldet med 8 pct. over de seneste to år, er de billigste huse blevet endnu billigere. I dag kan man således få 24 pct. flere billige huse for pengene, hvis man ser på udviklingen i gennemsnitspriserne.

De billigste huse på Vest- og Sydsjælland er gennem de seneste to år gennemsnitligt faldet med en fjerdedel i udbudspris. Samtidig er de dyreste kun faldet med 8 pct. Det betyder, at man i dag kan få en pæn håndfuld flere af de allerbilligste huse for hver gang, man kan få ét dyrt hus. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Boligsiden har opgjort gennemsnitsprisen for henholdsvis den dyreste og den billigste procent af de villaer, der er til salg i landsdelen Vest- og Sydsjælland.

”Tallene viser, at man for gennemsnitsprisen af Vest- og Sydsjællands dyreste huse i dag får 21 af de billigste huse. For to år siden fik man kun 17 billige huse for hvert dyrt hus. Det svarer til en forøgelse på 24 pct.”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Udbuddet stort set det samme

”I den forbindelse er det værd at fremhæve, at gennemsnitsprisen for samtlige udbudte huse i Danmark – det drejer sig for tiden om cirka 37.600 – er faldet med 9 pct. I den sammenhæng er udviklingen, hvad angår de billigste huse på Vest- og Sydsjælland, særligt bemærkelsesværdig, lyder det fra Birgit Daetz.

Med til historien hører endvidere, at udbuddet af huse til salg i landsdelen stort set ikke har ændret sig gennem de to år, som opgørelsen omfatter. Godt nok er der alt i alt færre boliger til salg i dag end dengang, men antallet af villaer til salg er kun faldet ganske lidt.

”For to år siden var der 6.800 villaer til salg på Vest- og Sydsjælland, og i dag er tallet omkring 6.600. Så når vi kigger på 1 pct. af udbuddet svarer det til 68 villaer i januar 2009 mod 66 netop nu”, siger Birgit Daetz.

Mens gennemsnitsprisen for den dyreste procent af de huse, der er til salg i Vest- og Sydsjælland, ligger på 5,9 mio. kr., koster den billigste procent af de udbudte huse kun i gennemsnit godt og vel 280.000 kr.

”Dermed er de dyreste huse faldet med i gennemsnit en halv million kroner, mens de billigste er faldet med knap 100.000 kr.”, siger Birgit Daetz.

Vest- og Sydsjælland i midterfeltet

”Prisspændet mellem de dyreste og billigste huse har udvidet sig mere på Fyn, hvor man i dag får 50 pct. flere billige huse for gennemsnitsprisen af de dyreste samt i Nordsjælland og de københavnske forstæder – hvor andelen er steget med henholdsvis 37 pct. og 38 pct. Men Vest- og Sydsjælland placerer sig i midterfeltet, når man sammenligner med alle de øvrige landsdele. Samlet set får man på landsplan får man i dag ’kun’ 15 pct. flere billige huse for gennemsnitsprisen af de dyreste”, fastslår Birgit Daetz.

Udviklingen er i øvrigt ens i de fleste landsdele; de dyreste huse holder prisen, eller er blevet dyrere, mens de billigste er blevet billigere. Hvad sidstnævnte angår, er Vestjylland den eneste landsdel, hvor udviklingen er omvendt. Her får man i dag 5 pct. færre huse for gennemsnitsprisen af de billigste.

Find mere om