Prisspændet mellem de dyreste og billigste huse er blevet større

Foto: Boligsiden

Mens priserne på landets dyreste huse har holdt sig i ro de seneste to år, er de billigste huse blevet endnu billigere. I dag kan man således få 15 pct. flere billige huse for pengene, hvis man ser på udviklingen i gennemsnitspriserne.

Landets billigste huse er gennem de seneste to år faldet med 12 pct. i pris. Samtidig er de dyreste steget med 1 pct. Det betyder, at man i dag kan få en pæn håndfuld flere af de allerbilligste huse for hver gang man kan få ét dyrt hus. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Boligsiden har opgjort gennemsnitsprisen for henholdsvis den dyreste og den billigste procent af de villaer, der er til salg i hele landet.

”Tallene viser, at man for gennemsnitsprisen af landets dyreste huse i dag får 46 af de billigste huse. For to år siden fik man kun 40 billige huse for hvert dyrt hus”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Færre villaer til salg

Med til historien hører, at udbuddet af huse til salg har ændret sig gennem de to år, som opgørelsen omfatter. Godt nok er der alt i alt flere boliger til salg i dag end dengang, men antallet af villaer til salg er faldet.

”For to år siden var der 40.300 villaer til salg, og i dag er tallet omkring 37.600. Så når vi kigger på 1 pct. af udbuddet svarer det til 403 villaer i januar 2009 mod 376 netop nu”, siger Birgit Daetz.

Vælger man derimod kun at betragte den billigste promille af de udbudte villaer mod den tilsvarende andel af de dyreste huse, er billedet endnu mere tydeligt. Her har udviklingen nemlig i endnu højere grad været med de billigste huse.

50 % flere billige huse på Fyn

”I dag får man en tredjedel flere billige huse for den gennemsnitlige pris af et dyrt hus. Gennemsnitsprisen på de dyreste huse er nemlig steget med 15 pct., når man kun kigger på 1 promille af udbuddet. Derimod er prisen for de billigste faldet med 14 pct. over de sidste to år”, fastslår Birgit Daetz.

Tallene dækker over udviklingen på landsplan, men zoomer man ind på de enkelte landsdele, fremgår det af Boligsidens tal, at udviklingen er mest markant på Fyn, i Københavns Omegn og Nordsjælland.

”På Fyn får man i dag 50 pct. flere billige huse for gennemsnitsprisen af de dyreste, i Københavns Omegn er andelen steget med 37 pct., mens tallet er 38 pct. i Nordsjælland. I Vestjylland, som den eneste landsdel, er udviklingen omvendt. Her får man i dag 5 pct. færre huse for gennemsnitsprisen af de billigste”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om