Prisen stiger på studieboligerne

I maj steg prisen på ejerlejligheder i de store studiebyer, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Heller ikke i år tyder noget på, at det bliver nemt for dette års studerende at finde en billig bolig.

Maj bød på prisstigninger for både villaer, ejerlejligheder og sommerhuse. I Region Hovedstaden steg prisen på ejerlejligheder med 1,5 procent, men i Københavns Kommune steg priserne med 2,3 procent. Det er en ganske markant stigning, der også kan ses i de andre store studiebyer Aarhus, Aalborg og Odense.

I Aarhus steg lejlighedspriserne med 1,7 procent i maj. Aalborg nøjedes med 1,4 procents stigning og Odense 0,7 procent. Studerende på Roskilde Universitetscenter, RUC, går også en dyr tid i møde, hvis de planlægger at købe bolig i den gamle domkirkeby. Her steg priserne på ejerlejligheder 4,9 procent i maj.

”Prisstigningen på lejlighederne stod godt nok lidt stille i vintermånederne, men den fortsætter ufortrødent i foråret og nu den tidlige sommer af 2014. Vil man gerne bo i egen bolig kan man overveje at købe en delebolig, hvor man kan bo sammen med en anden studerende, eller gå benhårdt efter byens billigste lejlighed og dermed gå lidt på kompromis med størrelse eller beliggenhed”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Billigst netop nu i Københavns Kommune

Frederikssundsvej 346, 6. 603, 2700 Brønshøj

Virkelig flot og lys 1-værelses lejlighed med flot udsigt fra sjette sal, der også kan nydes fra altanen. Pænt køkken og bad med separat bruseniche. Udbudspris: 395.000 kr.

Billigst netop nu i Aarhus Kommune

Dr. Holsts Vej 40, 2. 220, 8320 Aabyhøj

Flot, nyistandsat lejlighed med altan og god udsigt. Flotte nye elementer i køkken og bad. Køkkenet er adskilt fra stuen. Udbudspris: 498.000 kr.

Billigst netop nu i Aalborg Kommune

Skolevænget 12, 1., 9362 Gandrup

Pæn og stor 2-værelses med stor stue og værelse og større, separat køkken. Hele 73 kvadratmeter får du her i en hyggelig ejendom i Gandrup. Udbudspris: 345.000 kr.

Billigst netop nu i Odense Kommune

Valkendrupsgyden 10G, st., 5270 Odense N

Superfint lille rækkehus på 44 kvadratmeter. Pænt og indflytningsklart. For dig der gerne vil have din egen have og følelsen af at bo i et rigtigt hus. Udbudspris: 435.000 kr.