Prisen på lejligheder stiger med rekordfart i Nordjylland

Foto: Boligsiden

Siden sidste år er priserne på ejerlejligheder steget med næsten 20 procent i Nordjylland. Alene fra februar til marts i år steg priserne med over 7 procent. I resten af landet stiger priserne i mere moderat tempo, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks

Nordjylland er ikke bare månedens men også årets højdespringer, når det kommer på udviklingen i ejerlejlighedspriser. Her er priserne steget langt mere end i resten af landet, viser det nyeste tal fra Boligsiden.dk.

”Sammenlignet med sidste år er priserne på ejerlejligheder steget med 19,3 procent i Nordjylland. Det er næsten dobbelt så meget som den, region der har haft den næsthøjeste stigning, nemlig Region Syddanmark med 10,6 procent”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I kroner og øre svarer det til, at gennemsnitslejligheden er blevet 200.000 kr. dyrere end for et år siden.

Stor udvikling den seneste måned

Alene den seneste måned er priserne steget med 7,2 procent i Nordjylland, hvor region Sjælland denne gang er på andepladsen med en stigning på 4,9 procent.

”Der er sket en stor udvikling over hele linjen for ejerlejligheder i Nordjylland. Priserne er steget og samtidig giver man i Nordjylland markant mindre nedslag i prisen. Nyeste tal viser, at Nordjyderne giver nedslag på 442 kr. pr. kvadratmeter, mens alle andre regioner har nedslag på over 600 kr. pr. kvadratmeter for ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz og fortsætter: ”Samtidig er salgstiderne på ejerlejligheder raslet ned i Nordjylland. De er faldet med over 24 procent siden sidste år og med over 10 procent den seneste måned. Det er virkelig et markant ryk, vi er vidne til”.

Kvadratmeterpriser stadig moderate

Til trods for den store procentvise udvikling i priserne, er de nordjyske ejerlejligheder i dag ca. 25 procent billigere end landsgennemsnittet. Sådan ser billedet også ud for villaer og rækkehuse, mens Nordjylland ligger over landsgennemsnittet på priser for sommerhuse.