På budget: Se hvor i Danmark der er flest billige sommerhuse til salg

Foto: Boligsiden

Er du en af dem, der fremover vil holde flere ferier i sommerhus i Danmark, men har du ikke noget stort budget, så er der også råd for dig. Se, hvor du skal søge hen.

Sommerhuse bliver solgt som softice på en varm sommerdag i disse tider. For flere danskere vil holde flere ferier i Danmark som konsekvens af coronakrisen, klimakampen og de seneste års flotte danske somre, viste en undersøgelse Boligsiden lavede for nogle uger siden.

Er du en af dem, der drømmer om et dansk sommerhus, men har et begrænset budget, så har du også muligheder for at blive sommerhusejer. For lige nu er der mere end 3.000 sommerhuse til salg, der koster under en million kroner.

”Der er meget stor forskel på priserne på fritidsboliger på det danske marked. De dyreste sommerhuse lige nu ligger i Nordsjælland og koster mere end 20 millioner kroner, mens de billigste kan købes for omkring 200.000 kroner. Det betyder også, at sommerhusmarkedet er åbent for rigtig mange grupper af købere, og for dig der har et lille budget, er der altså mange muligheder, hvis du kigger de rigtige steder i landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Flest billige sommerhuse til salg

Drømmer du om at finde et sommerhus i de mest populære sommerhusområder i Nordsjælland og i og omkring Aarhus, så går du forgæves, hvis du har en million kroner på lommen.

Kigger du til gengæld i Odsherred og Kalundborg i Nordvestsjælland, i Ringkøbing-Skjern på den jyske vestkyst, på Lolland-Falster eller i nord- og nordvestjyske kommuner som Aalborg, Mariagerfjord, Vesthimmerland og Thisted Kommune, så er der rig mulighed for at få et billigt sommerhus.

”Der er en række kommuner, hvor antallet af billige sommerhuse til salg er stort, og hvor du med fordel kan søge hen, hvis du vil have noget at vælge mellem. I Odsherred og Kalundborg er der tilsammen næsten 400 sommerhuse, der er til salg til under en million kroner,” siger Birgit Daetz og understreger, at selv om der er mange billige sommerhuse i disse områder, så er der også mange købere.

”Er du i markedet og overvejer at købe et sommerhus, skal du huske, at der er stor konkurrence om sommerhusene lige nu, så ser du noget, du kan lide, er det en god ide at være afklaret på forhånd og klar til at slå til. Ellers risikerer du, at sommerhuset, du drømmer om, bliver solgt til en anden.”

Se alle sommerhuse til salg på Boligsiden til under en million kroner.

Top 10: Flest sommerhuse til salg til under en million kroner:

KommuneAntal
1.      Odsherred211
2.      Ringkøbing-Skjern195
3.      Aalborg193
4.      Kalundborg185
5.      Lolland137
6.      Norddjurs131
7.      Thisted130
8.      Guldborgsund122
9.      Mariagerfjord120
10.   Vesthimmerland118

(Tabellen viser antallet af sommerhuse til salg på Boligsiden til mindre end en million kroner. For at sortere ferieboliger og kolonihaver skal et sommerhus desuden være registreret som sådan hos ois.dk, før det tæller med i tabellen. Kilde: Boligsiden)

Find mere om