Overraskende: Derfor er boliger med havudsigt ikke dyrest

Vandet koster. Især når det gælder boliger med fri adgang til strand eller egen jacuzzi. Foto: Boligsiden.

Uanset om du er til havkig eller udsigt over søen, koster det knaster, når der skal investeres i bolig. Men hvor skal du have flest penge op af lommen?

Kvadratmeterpriserne herhjemme afhænger af langt mere, end om du er på udkig efter en bolig i Udkants- eller Storbydanmark. Noget af det, der kræver dybe lommer, er de nære omgivelser og det, du ser, når du kigger ud af vinduet.

Den 16. december stillede vi i Boligsiden.dks julekalender spørgsmålet om, hvilken udsigt, der koster mest på boligmarkedet – hav eller sø? Og svaret kom formentlig bag på en hel del. Det er nemlig søvandet, der er dyrest.

”Det kommer som en overraskelse for mange, at udsigten til sø e dyrest. Men det er mest af alt et spørgsmål om, at vi i Danmark har en stor kystlinje, og derfor er der fire gange så mange boliger til salg med havudsigt, som der er boliger til salg med udsigt til sø. Det gør alt andet lige søerne mere eksklusive end kysten”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

100 meters forskel

Netop antallet af solgte boliger viser, at der er et langt større marked for dig, der gerne vil bo nær kysten. I 2016 har der frem til medio december været 254 handler af boliger med maks. 100 meters afstand til kysten. Til sammenligning er der solgt 62 boliger nær danske søer.

Salgsprisen for en bolig med maks. 100 meter til kysten er 22.270 kr. pr. kvadratmeter, mens den er 25.489 kr. for en bolig med maks. 100 meter til søbredden. Men er du villig til at gå ekstra 100 meter, ændrer billedet sig markant. Her stiger kvadratmeterprisen for en kystbolig til 26.378 kr. pr. kvadratmeter, mens prisen for en bolig med udsigt til sø er på 20.802 kr. pr. kvadratmeter.

Find mere om