Nykredit venter skrøbelig stabilisering

Foto: Boligsiden.

Der er udsigt til en skrøbelig stabilisering af boligmarkedet i 2012, mener Nykredit. Det skriver Epn.dk i dag. Boligsiden.dk bringer nyheden.

Det danske boligmarked kan forvente at lande på en skrøbelig, men stabil udvikling i 2012. Det forudser Nykredit Markets i en ny analyse af boligmarkedet. Det skriver Epn.dk i dag.

Det kraftige prisfald i tredje kvartal øger risikoen for en hård medfart i 2012 også for boligmarkedet. Men hos Nykredit venter man stadig nulvækst i priserne og en svag vækst på 1-2 procent året efter.

Læs også: Hver tredje vil energirenovere boligen i 2012

Prisfaldet i 2011 blev kraftigere, end Nykredit Markets selv havde forventet, blandt andet som følge af usikkerheden fra den europæiske gældskrise.

Selskabet hæfter sig ved, at boliglagrene lægger an til et mindre fald i fjerde kvartal. De ligger dog stadig på et højt niveau, og vi er langt fra en situation med et egentligt opsving på boligmarkedet.

Afgørende for stabiliseringen er fortsatte lave renter. Ifølge Nykredit er boligbyrden for en familie af førstegangskøbere nu på det laveste niveau i 13 år.

Det er blevet billigere at eje end at leje en lejlighed i København, hvor balancen mellem ejer- og lejemarked i nogen grad er genoprettet. Det er dog endnu ikke sket i de største byer i provinsen.

Nykredit Markets-analysen baserer sig på et hovedscenarie med en “blodfattig” dansk vækst, en svagt stigende ledighed og kun mindre rentestigninger i 2012 og 2013.

Find mere om