Priserne på ejerlejligheder i den nybyggede Ørestad er faldet mere end i København som helhed. Derfor kan man nu få en ny bolig i Ørestad til gennemsnitligt samme pris som lejlighederne i byens ældre ejendomme. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.
Hvad er der bedst økonomi i? at købe en ejerlejlighed i en spritny ejendom? Eller betaler det sig bedre at investere i en ældre ejerlejlighed og måske renovere selv?
Læs også: Slotslejlighed er Danmarks dyreste ejerlejlighed
Det spørgsmål er der nok mange, der stiller sig selv, når familien kigger på ny bolig i København. En del af svaret kan man måske finde ved at kigge i en ny opgørelse fra www.boligsiden.dk. Den viser, at priserne på gammelt og nybygget i visse tilfælde ligger på samme niveau.
”Priserne på ejerlejligheder i Ørestad ligger på i gennemsnit godt 24.000 kr. pr. kvm. Det er kun nogle få hundrede kroner mere end den gennemsnitlige pris for ejerlejligheder i hele København By – altså inklusive Frederiksberg, Dragør og Tårnby”, fortæller kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk Birgit Daetz.
Det koster altså stort set det samme at købe en nybygget, fuldt funktionel ejerlejlighed i Ørestad, som hvis man køber en lejlighed i en 100 år gammel ejendom inde i København.
Med til historien hører, at priserne i Ørestad de seneste par år er faldet en del mere end i København som helhed.
”Siden januar 2009 er priserne faldet fra knap 33.000 kr. pr. kvm i Ørestad til dagens niveau på de 24.000 kr. – altså et prisfald på cirka 27 pct. Til sammenligning lå de gennemsnitlige københavnske priser i januar 2009 på godt 28.500 kr. og er i dag som sagt på samme niveau som i Ørestad. Det svarer til et prisfald på ’kun’ omkring 13 pct.”, siger Birgit Daetz og slutter:
”Det understreger, at nybyggeri som udgangspunkt er dyrere end den ældre boligmasse; men det fortæller også historien om, at mange af os foretrækker byens puls og derfor nok ser stort på, at lejligheden ligger i en ældre ejendom og måske skal have en kærlig hånd.”