Nu stiger boligpriserne flere steder i landet

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Priserne på ejerlejligheder i Midtjylland og hovedstaden steg med 1 procent i august. Huspriserne er også på vej opad. Det viser nye tal fra home.

For tredje måned i træk steg priserne på ejerlejligheder i hovedstadsområdet i august måned. Stigningen er på 1% set over de seneste tre måneder.
Også i Region Midtjylland går det atter fremad. Her er priserne steget støt siden årsskiftet – alene i august er stigningen på 1%. Det fremgår af dugfriske salgstal fra ejendomsmæglerkæden home.

Nu er der imidlertid ingen grund til jubelscener, for fremgangen er endnu meget langsom. Men det ser ud til, at markedet for ejerlejligheder er i bedring. I Midtjylland er det dog Århus, der er lokomotivet for udviklingen, idet salget af ejerlejligheder her stiger, mens det falder i resten af regionen.

Tredje måned med prisstigning

”Det er tredje måned i træk, vi ser fremgang, så der er ingen tvivl om, at vi ser en klar bedring i lejlighedspriserne i hovedstaden”, fortæller homes kommuniaktionschef Niels H. Carstensen.

Så godt nok går det langsomt fremad igen, men det hører med til historien, at ejerlejlighederne i hovedstadsområdet har mistet 32% i værdi siden toppen.
I konkrete tal betyder det, at en almindelig lejlighed på 80 kvadratmeter i hovedstaden i dag koster 1,8 mio. kr. – et prisfald på lige knap 850.000 kroner siden toppen for tre år siden.
I Midtjylland er prisfaldet på mere beskedne 8%, og den tilsvarende lejlighed koster her i dag 1,6 mio. kr.

Markedet for enfamiliehuse ser også ud til at være i bedring. Homes tal viser, at priserne på landsplan steg med 1,1% i forhold til juli. Fra juni til juli var stigningen på 0,3%. Prisstigningerne kommer efter en periode med kraftigt faldende huspriser, der kulminerede i maj. Her nåede markedet den foreløbige bund med et samlet prisfald på 12,8% siden toppen. De seneste måneders stigning reducerer dette fald til 8%.

Stilstand i Jylland og på Fyn

”Det er vigtigt at slå fast, at huspriserne generelt ikke er stigende, selv om det kan se sådan ud. Boligmarkedet er lige nu skarpt opdelt med betydelig stilstand i nogle jyske og fynske kommuner og markant fremgang i hovedstaden og flere nordsjællandske kommuner. Alt i alt trækker de dyre huse i hovedstaden landspriserne i vejret, selv om de dyre områder faktisk er faldet en anelse i pris”, siger Niels H. Carstensen.

Det gennemsnitlige danske parcelhus på 140 kvadratmeter koster i dag 2.070.000 kroner – et fald på 180.000 kroner siden toppen i slutningen af 2006. Så godt nok stiger priserne en anelse, men det skal ses i den store sammenhæng, og så er der altså ikke noget at juble over. Forsigtig optimisme, javel, men ingen grund til fest!

Find mere om