Nu får man endnu flere billige huse for prisen af landets dyreste

Foto: Boligsiden

Udbudspriserne på de billigste huse til salg er faldet så meget, at man nu kan få flere end 300 af de billigste huse for prisen af det dyreste hus. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

45.000 boligsøgende og nysgerrige danskere har via www.boligsiden.dk luret på landets dyreste hus. Men efter mere end et år i udbud har endnu ingen slået til på huset, som ligger i Klampenborg på med egen bådebro til stranden og swimmingpool klos op ad stranden ved Øresund.

Måske det er prisen, der skræmmer, for køber forlanger 77,9 mio. kr. for luksusherlighederne. For den sum penge kan man i sagens natur få luksus for mindre penge og spæde op med Lamborghini og egen lystyacht – og alligevel have millioner i overskud til bankbogen. Eller man kan i stedet købe de 323 billigste huse, der er udbudt til salg netop nu. Det fremgår af en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Får 15 % flere billige huse i dag

”De 323 billigst udbudte huse koster til sammen cirka 77,5 mio. kr. Antallet af de billigste huse for landets dyreste er tillige øget gennem de sidste godt halvandet år, og i dag får man 15 pct. flere af de billigste huse i forhold til prisen for det dyreste”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I september 2010, da www.boligsiden.dk senest foretog opgørelsen, fik man ’kun’ 280 billige huse for prisen af det dyreste.

Når man i dag får flere billige huse, skyldes det, at mens de dyre huse stadig holder meget høje udbudspriser, er de billigste huse faldet en hel del i pris.

Billigste huse faldet 15 % i pris

”Mens de billigste huse for godt halvandet år siden gennemsnitligt var udbudt til 282.000 kroner, ewr prisen i dag nede på i runde tal 240.000 kroner. Det svarer til et gennemsnitligt prisfald for de billigst udbudte huse på 15 pct.”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om