Nu er Tønder landets billigste kommune at købe hus i

Foto: Boligsiden

Man får flest kvadratmeter for 1 mio. kr., hvis man køber hus i Tønder. Dermed er der en ny nummer et på listen over landets billigste kommuner. I den anden ende er Frederiksberg og Gentofte stadig landets dyreste kommuner. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Tønder har snuppet titlen som landets billigste kommune, når man køber hus. I dag får man i gennemsnit ikke mindre end 156 kvm per million kroner, man har at købe hus for. Det viser en opgørelse over udbudspriserne på villaer fra www.boligsiden.dk.
Dermed overhaler den sønderjyske kommune Lolland, Lemvig og Morsø, som alle tre i den sidste opgørelse af sin art fra landets mest besøgte boligportal lå foran Tønder.

Tønder overhaler tre kommuner

”Da vi sidst opgjorde de billigste og dyreste kommuner – det var for et lille år siden – fik man 144 kvm for 1 mio. kr. i Tønder. Det rakte til en fjerdeplads blandt landets billigste kommuner. Nu er priserne imidlertid faldet så meget, at man får 12 kvm mere for en million, og det bringer altså Tønder helt frem som landets billigste kommune”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I den anden ende af skalaen er det fortsat Frederiksberg og Gentofte, der fører an – her får man kun 24 kvm for hver million, man smider efter huskøbet.

På landsplan får man i gennemsnit 75 kvm for 1 mio. kr. – det svarer til en kvadratmeterpris på 13.357 kroner.

Kilde: Boligsiden.dk

Find mere om