Nordjyder ser mest optimistisk på boligmarkedet i 1. kvartal

Huse tæt ved vandet. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Tal fra Dansk Ejendomsmæglerforening og boligportalen www.boligsiden.dk viser, at de nordjyske ejendomsmæglere ser mest positivt på udviklingen i huspriser i løbet af 1. kvartal i år.

I en rundspørge om forventningerne til udviklingen i huspriserne i løbet af 1. kvartal i år er de nordjyske ejendomsmæglere landets mest positive.

Ifølge rundspørgen, som er lavet af Dansk Ejendomsmæglerforening blandt landets ejendomsmæglere, tror over halvdelen – 56 pct. – at huspriserne vil falde i løbet af 1. kvartal i år.

6 ud af 10 er positive

I Nordjylland er det kun godt 43 pct. af ejendomsmæglerne, der deler den holdning.
Tværtimod tror 57 pct. – eller næsten 6 ud af 10 – af de nordjyske ejendomsmæglere, at huspriserne forbliver uændrede i løbet af årets første 3 måneder. På landsplan er andelen kun 4 ud af 10.

Også når man sammenligner de 5 regioner i landet, placerer nordjyderne sig helt fremme i feltet som de mest positivt indstillede.

Hænger sammen med udviklingen i 2011

”Forventningerne i Nordjylland hænger godt sammen med sidste års udvikling på boligmarkedet. Her faldt huspriserne nemlig mindst i Region Nordjylland. Hvor huspriserne på landsplan faldt med i gennemsnit 6 pct., var husprisfaldet i Nordjylland kun på 0,8 pct. Det kan forklare den noget større optimisme i Nordjylland”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Også hér er Nordjylland altså foran de øvrige regioner.

Fik du læst: Ejendomsmæglere har delte forventninger til prisudvikling

Værst ramt i denne sammenhæng var Region Hovedstaden, hvor husejerne fik barberet knap 9 pct. af værdien i løbet af sidste år.