Nedslaget på lejlighedskøb i København stiger

Foto: Boligsiden

Flere får rabat på boligkøbet, når der handles ejerlejligheder, og i Region Hovedstaden er nedslaget nu steget fem måneder i træk, viser tal fra Boligsiden.dk.

Fra september til oktober er nedslaget på ejerlejlighedskøb steget 10 procent på landsplan. Og i Region Hovedstaden, der nu har oplevet en stigning i fem måneder i træk, kan boligkøberne glæde sig over, at rabatten er steget med 9,8 procent i samme periode.

Og zoomer man yderligere ind på lejlighedshandlerne i Københavns Kommune, er der tale om en stigning på knap 11 procent. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

”Årsagen skal blandt andet findes i de seneste års store prisstigninger. Når nedslaget stiger, indikerer det enten, at interessen for boligkøb falder, eller at prissætningen er blevet lige vel optimistisk. Og sidstnævnte udgør en faktor nu. Der er dog dele af hovedstaden, herunder Frederiksberg, hvor køberne fortsat oplever, at det økonomiske forhandlingsrum bliver stadigt mindre, så markedet er ingenlunde på vej i dvale,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det øgede nedslag på ejerlejligheder er en landsdækkende tendens, der ses i samtlige regioner. Størst er det i Region Sjælland, der i særligt høj grad har oplevet prisstigninger i 2017. Her lyder stigningen på nedslaget den seneste måned på 22,1 procent.

Nedslag på ejerlejlighedshandler – oktober 2017

RegionNedslag i kr. pr. kvmÆndring seneste månedÆndring seneste år
Hele landet558 kr.10 %3,1 %
Region Hovedstaden642 kr.9,8 %7,2 %
Region Midtjylland545 kr.6,8 %0,3 %
Region Nordjylland482 kr.17,5 %18,2 %
Region Sjælland410 kr. 22,1 %-10,8 %
Region Syddanmark438 kr.6,8 %-9,6 %

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)