Markedsindeks: Huspriserne fortsatte lidt opad i juni måned

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på villaer og rækkehuse steg i juni måned med godt 1 pct. i forhold til maj. Dermed er huspriserne steget to måneder i træk. Det fremgår af nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som bygger på data over gennemførte bolighandler i juni måned og er den mest aktuelle opgørelse over udviklingen på boligmarkedet.

Efter prisfald på villaer og rækkehuse i årets første måneder har pilen nu vendt opad to måneder i træk. Den positive udvikling i maj blev således fulgt op i juni med prisstigninger på danskernes foretrukne boligform. I alt steg priserne på landsplan i løbet af årets første sommermåned med 1,2 pct. i forhold til måneden før, viser Boligsidens Markedsindeks.

”Selvom der er tale om meget små stigninger, er prisstigninger i både maj og juni bestemt et positivt tegn efter prisfald i årets første fire måneder. Samtidig ser vi kortere salgstider i hele Danmark, men også lavere nedslag på udbudsprisen, hvilket også peger i en positiv retning for boligsælgerne,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Tallene i Boligsidens Markedsindeks er de nyeste på boligmarkedet og omfatter bolighandlerne i juni måned, som ejendomsmæglere over hele landet har indrapporteret til Boligsiden.

Sjælland tager føringen

Ifølge Boligsidens Markedsindeks steg huspriserne i fire af landets fem regioner – mest i Region Sjælland, hvor stigningen er på 2,4 pct. i forhold til maj.

”Den opadgående udvikling i huspriserne ses tydeligst i Region Sjælland, men også i Region Nordjylland, hvor salgspriserne er steget med 2 pct. over det seneste år. Et mere positivt syn på fremtiden samt en rekordlav rente har uden tvivl fået flere boligkøbere til at slå til på hushandlen. Samtidig lover det godt for de kommende måneder, at der er kommet bred politisk enighed om de kommende skattetiltag, hvilket er et område, der traditionelt har stor indvirkning på de boligsøgendes købelyst,” siger Birgit Daetz.