Man får meget mere hus for pengene i Sønderjylland

Foto: Boligsiden

I Tønder og Aabenraa koster otte ud af ti huse 1,8 mio. kr. På landsplan er det kun hvert andet hus, der fås for den pris. Generelt ligger huspriserne i Tønder og Aabenraa en hel del under landsgennemsnittet.

Der er noget ved at købe hus i Tønder og Aabenraa, når man sammenligner med det øvrige Danmark. Priserne ligger nemlig en hel del lavere end landsgennesnittet, som er på 14.000 kr. for en kvadratmeter villa.
I Aabenraa er priserne hele 40 pct. lavere, svarende til cirka 9.000 kr., og i Tønder slipper man med halvdelen i forhold til resten af landet.

”Et gennemsnitligt dansk parcelhus på 140 kvm. koster i dag cirka 1,8 mio. kr. På landsplan er det lidt over halvdelen af de udbudte huse, der kan fås for den pris. Men i Tønder og Aabenraa kommuner koster 80 pct. af husene 1,8 mio. kr. eller derunder”, fortæller kommunikationschef Birgit Daetz fra Boligsiden.dk, der står bag de nye tal.

Priser stiger ikke endnu

Mens huspriserne er begyndt at vise tegn på stigning flere steder i landet, er denne udvikling endnu ikke slået igennem i lokalområdet nord for den tyske grænse. Derfor kan man stadig gøre en god hushandel i Aabenraa og Tønder. Men spørgsmålet er, hvor længe der går, før priserne også begynder at stige i grænseregionen.

”I løbet af det seneste år er priserne steget i hver tredje kommune. Det er mest på Sjælland, vi ser tendensen, men den breder sig så småt til flere steder i Jylland”, fastslår Birgit Daetz.

Ejendomsmæglernes handelstal viser da også, at der er kommet mere gang i boligmarkedet, og der meldes om tydelig fremgang stort set over hele linien.

Nu skal man imidlertid ikke forvente nogen kovending i Sønderjylland sådan lige med det første, men faktum er, at det er billigt at købe hus ved den tyske grænse.

Fire ud af ti huse til under 1 mio. kr.

”Sønderjylland er traditionelt billigere end flere andre steder i landet, så der er ingen tvivl om, at man får mere for pengene i for eksempel Aabenraa og Tønder. Hvis man for eksempel ønsker et hus til under 1 mio. kr., er det faktisk 40 pct. af de sønderjyske huse, der ligger inden for den grænse. For landet som helhed er det kun en femtedel af husene, der kan fås for under millionen”, siger Birgit Daetz.

Ønsker man derimod at bruge flere penge på villaen og måske investere i flere kvadratmeter og mere luksus, tyder meget på, at man slet ikke kommer til lommerne i samme grad som mange andre steder i landet.

”På landsplan koster næsten hvert andet hus over 2,3 mio. kr., mens det i Tønder og Aabenraa kun er 20 pct. af husene, der ligger oppe i den helt dyre priskategori. Men det er jo ikke en naturlov, at der er mindre luksus i Sønderjylland end andre steder i landet”, siger Birgit Daetz og slutter:

”En væsentlig årsag til de lavere priser i syddanmark er naturligvis de lavere grundpriser. Og når renten samtidig er helt i bund, kommer det alle danskere til gode, og derfor kan man uden tvivl gøre sig et rigtig godt huskøb i Tønder og Aabenraa. Det er i hvert fald meget billigere end de fleste andre steder i landet.

Find mere om