Lejlighedspriserne stiger på hele Sjælland

Foto: Boligsiden

Priserne på ejerlejligheder stiger i hovedstaden og smitter af på resten af Sjælland. Den seneste måned alene er priserne steget 5,6 procent i Region Sjælland.

Salget af ejerlejligheder i Region Sjælland er inde i en rivende udvikling. Det viser Boligsidens Markedsindeks for januar 2017.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for solgte ejerlejligheder i regionen lå 5,6 procent højere end i december. Samtidig er salgstiden for ejerlejligheder faldet markant og lå i januar på 115 dage. Det er et godt stykke under niveauet for december 2016 og 22,5 procent lavere end for et år siden.

De stigende boligpriser i København og resten af hovedstadsområdet spreder sig som ringe i vandet og smitter nu af på hele Sjælland.

”Vi ser igen, at det høje prisniveau i København får mange boligkøbere til at se bredere ud på Sjælland, hvilket har en positiv effekt på boligmarkedet i regionen. Særligt boligsalget i Næstved og Slagelse løfter niveauet. Udviklingen vil formentlig fortsætte, så længe priserne i hovedstadsområdet holder sig oppe,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Priserne på ejerlejligheder i Region Sjælland ligger på det aktuelle markedsindeks 14,8 procent over niveauet fra januar 2016.

Resten af landet er også godt med

Den høje stigning i priserne i Region Sjælland er bemærkelsesværdig, men det er ikke kun sjællænderne, der oplever stigende priser på ejerlejligheder.

Region Sjælland er med til at trække gennemsnittet for hele landet op på en otte procents stigning i forhold til januar sidste år, men priserne på ejerlejligheder er også steget i de øvrige regioner f.eks. i Region Nordjylland, der det seneste år har oplevet en stigning på cirka 10 procent.

”Markedet for ejerlejligheder i Nordjylland er drevet af markedet i studiebyen Aalborg, der det seneste år har oplevet en stigning i nærheden af den, der gælder for hele regionen. Når det er sagt, fortæller tallene tydeligt, at markedet for ejerlejligheder generelt har vokseværk,” siger Birgit Daetz.

Salgspriser for ejerlejligheder januar 2017Gennemsnit pr. m2 i kr.Ændring den seneste måned (i %)Ændring det seneste år (i %)
Hele landet24.185 kr.+0,9 %+7,9 %
Region Hovedstaden32.356 kr.+0,2 %+9,0 %
Region Midtjylland20.748 kr.+2,0 %+4,3 %
Region Nordjylland16.425 kr.+6,1 %+9,9 %
Region Sjælland13.382 kr.+5,6 %+14,8 %
Region Syddanmark13.818 kr.-2,6 %+0,9 %
Find mere om