Langt nemmere at finde et hus til mindre end 5.000 kroner om måneden

Andelen af villaer og rækkehuse, som koster under 5.000 kroner i månedlig ydelse er mere end fordoblet de seneste år. Samtidig får du flere kvadratmeter for pengene. Det viser tal fra www.boligsiden.dk.

Det er blevet langt nemmere at finde et hus til familien, som koster 5.000 kroner om måneden eller endda mindre. Ifølge en opgørelse fra www.boligsiden.dk er det i dag mere end hvert femte enfamiliehus hos ejendomsmæglerne, som højest koster 5.000 kroner i månedlig nettoydelse.

Mange flere til salg

”Andelen af de billige villaer og rækkehuse er vokset markant de seneste fire år. Ved indgangen til 2009 var det kun knap 9 pct. af de udbudte enfamiliehuse, som kunne fås for en månedlig nettoydelse på 5.000 kroner eller mindre. I dag gælder det 21 pct.”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Det svarer til 5.000 af samtlige udbudte villaer og rækkehuse hos landets ejendomsmæglere. Det er altså blevet langt lettere at finde et hus til en ganske overkommelig pris.

Få mere plads for de samme penge

Samtidig får man i dag mere plads at boltre sig på for de samme penge. Mens huset til 5.000 kroner om måneden i 2009 var på omkring 120 kvm, har det siden vokset sig større og er i dag på lidt over 130 kvm.

”Ikke nok med at der er dobbelt så mange billige enfamiliehuse at vælge imellem; disse huse er også blevet, hvad der svarer til et børneværelse, større”, siger Birgit Daetz.

Godt nyt for børnefamilierne

”Det er en god nyhed for børnefamilierne og for førstegangskøberne. Og selv om man ikke finder mange af de allerbilligste huse i centrum af de store byer, er det alt andet lige blevet meget nemmere at få sig et godt hus til billige penge – også i landsbyer med rimelig tæt tilknytning til de store byer”, slutter Birgit Daetz.