Københavnske villaer holder prisen bedre end ejerlejligheder

Foto: Boligsiden

Mens kvadratmeterpriserne på ejerlejligheder i København er faldet markant gennem 2011, er de omvendt steget på villaer i hovedstaden. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Det københavnske boligmarked kører på to forskellige sæt spor. En opgørelse fra www.boligsiden.dk over bolighandlerne i de første ni måneder af året viser nemlig, at prisen for en kvadratmeter villa er steget, mens det modsatte gør sig gældende for ejerlejlighederne.

Læs også: Antallet af Strandvejsvillaer til under 4 mio. kr. fortsat højt

Boligsidens opgørelse – der er baseret på data fra det offentliges database OIS – viser sågar, at udviklingen for de to boligtyper er ganske forskellig i hovedstaden.

”Mens kvadratmeterpriserne i Københavns Kommune er steget med 6 pct. på villaer, er de omvendt faldet med hele 16 pct. på ejerlejligheder”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Udviklingen dækker perioden januar til og med september. Den viser, at en kvadratmeter villa i september gennemsnitligt kostede 24.500 kroner – knap 1.400 kroner mere end ved årets begyndelse. Prisen for ejerlejlighederne ligger nu på gennemsnitligt 23.100 kroner, hvilket er et fald på næsten 4.500 kroner hen over året.

Samtidig med prisudviklingen, er den gennemsnitlige salgstid faldet for begge boligtyper.

Salgstider falder

”Ifølge ejendomsmæglernes indberetninger er den gennemsnitlige salgstid for villaer faldet med 49 dage fra januar til september.  I september var salgstiden nede på i gennemsnit 113 dage – altså under fire måneder”, siger Birgit Daetz og slutter:

”For ejerlejlighedernes vedkommende er salgstiden i Københavns Kommune faldet med 10 dage, så den i september lå på godt fire måneder i gennemsnit.”