Køb 289 villaer for landets dyreste hus

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Danmarks dyreste hus i udbud koster 68 millioner kroner. For samme beløb kan du erhverve dig landets 289 billigste villaer.

Selvom Danmark er et lille land, er der alligevel langt mellem dyrest og billigst, når man zoomer ind på huspriserne. Forskellen på den mest pebrede villa og den allermest budgetvenlige pendant lyder på intet mindre end 67.005.000 kroner.

Den dyreste villa er beliggende i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København, og for de 68 millioner, som huset er udbudt til, kan man købe de 289 billigste huse, der er til salg i hele landet. Noget anderledes ser det ud, hvis man kigger internt i den nordsjællandske kommune, hvor man for samme beløb ”kun” kan lægge de 16 billigste villaer i kurven.

Polariserede boligpriser

I den modsatte ende af skalaen er Svendborg Kommune, som er den kommune, hvor antallet er højest. Her er det muligt at købe 70 villaer til samme pris som kommunens dyreste, der koster knap 49,5 millioner kroner.

”Opgørelsen kan bruges til at få et indtryk af, hvor ujævnt prisniveauet er i et område. Kan du købe mange villaer for det beløb, det ville koste at købe den dyreste, er der tale om en skala, der spænder meget bredt. Der er med andre ord tale om polariserede priser. Det kan naturligvis også være tilfældet, at der ligger en enkelt ejendom, der er stukket helt af prismæssigt, fordi der enten er tale om en unik, historisk, meget rummelig eller særligt beliggende ejendom,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Inddeler man landet i lidt større områder, er Fyn den landsdel, hvor man kan få flest huse for det absolut dyreste, nemlig 132 styks. Omvendt kan det ikke blive til mere end 17 villaer i landsdelen København by.

Find mere om