I fire ud af 10 kommuner koster standardhuset under 1,5 mio. kr.

Foto: Boligsiden

Standardhuset koster fra trekvart million og op til næsten 6 mio. kr. Billigst er det i Lemvig og Lolland, og i 37 kommuner koster det under 1½ mio. kr. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Der er himmelvid forskel på udbudsprisen for et almindeligt parcelhus i størrelsen 130 til 150 kvadratmeter. I værste fald koster det op imod 6 mio. kr. – i bedste helt ned omkring 750.000 kroner. Men overordnet set er standardhuset ganske rimeligt i pris. I knap fire ud af 10 kommuner koster det således under 1½ mio. kr. Det viser en opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”Lemvig er landets billigste kommune, idet standardhuset her koster lige i underkanten af 770.000 kroner, mens Lolland tager andenpladsen med en gennemsnitlig udbudspris på knap 940.000 kroner. Men i 37 af landets 98 kommuner slipper man med under 1½ mio. kr. for danskernes foretrukne boligform, standardhuset fra 60erne og frem på omkring 140 kvadratmeter”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Under 1½ mio. kr. i 7 ud af 10 jyske kommuner

Som det fremgår af kortet herunder koster standardhuset under 1½ mio. kr. i langt de fleste jyske kommuner. Kun i 13 af de 43 kommuner i Jylland (Læsø, Samsø og Fanø inklusive) koster standardhuset over halvanden million. Dermed kan det erhverves rigtig billigt i syv ud af 10 jyske kommuner.

”Tallene viser også, at standardhuset – med Aarhus som eneste undtagelse – i alle jyske kommuner koster under 2,1 mio. kr. i gennemsnit. På Fyn er Middelfart den dyreste kommune – selv i Odense er standarhuset billigere og koster i snit under 2,1 mio. kr.”, forklarer Birgit Daetz.

De fleste steder øst for Storebælt koster standardhuset også under 2,1 mio. kr. Kun når man kommer til midt- og østsjællandske kommuner som Roskilde, Solrød og Greve og ind mod hovedstaden og videre op nordpå skal man betale de helt høje summer for standardhuset. Altså fra 2,1 mio. kr. og opefter.
Dyrest er standardhuset i Gentofte (5,8 mio. kr.),Rudersdal (4,7 mio. kr.) og Lyngby-Taarbæk (4,2 mio. kr.).

Disse er de tre eneste kommuner i landet, hvor standardhuset koster mere end 4 mio. kr.

Find mere om