Hver tredje villa til salg koster under 6.200 kroner pr. måned

Foto: Boligsiden

Drømmen om at blive husejer er inden for rækkevidde for mange. Hver tredje villa, der er til salg, koster mindre end 6.200 kroner om måneden viser tal fra Boligsiden.dk. Blandet andet også den renoverede villa i Toreby på billedet her.

Drømmer du om hus og have, kan drømmen blive til virkelighed for et mere beskedent beløb, end du måske tror. Hver tredje villa, der er til salg, koster nemlig mindre end 6.200 kroner at sidde i om måneden.

”Over 13.400 af de villaer, der er til salg netop nu, koster under 6.200 kroner netto pr. måned lidt afhængig af udbetaling og finansiering. Men dertil kommer de andre udgifter, man har som husejer, fx til forsikringer og vedligehold. Og slipper man ikke udenom at skulle godkendes til et lån”, siger Birgit Deatz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Danmarks billigste huse

Udbudspriserne på villaer i Danmark starter ved 94.999 kroner for hele herligheden. Villaen ligger i Højer i Tønder kommune og er på 150 kvadratmeter. Huset trænger til istandsættelse, men det kan ikke desto mindre blive dit for den yderst favorable pris, der med en standardfinansiering blot vil koste dig 1.500 kroner om måneden.

Se Danmarks billigste hus på Nørrevej 60 i Højer

I den lidt dyrere ende af skalaen ligger et charmerende og velholdt stråtækket bondehus på Bastrupvej i Kalundborg; Det er udbudt til salg for 795.000 kroner og koster godt 5.000 kroner pr. måned med standardfinansiering. For samme pris kan du også få en totalt renoveret villa i Toreby, der ligger i Guldborgsund Kommune.

Se den romantiske bolig på Bastrupvej 26 i Kalundborg

Se den renoverede bolig på Grænge Skovvej 82 i Toreby

Vil eller kan man ikke betale mere end 500.000 kroner for villaen, er der stadig 2.300 at vælge i mellem fordelt over det meste af landet.

Selv i København

Selv i Københavns Kommune kan du finde en villa, der holder sig under de magiske 6.200 kroner om måneden. Her er der dog tale om en ganske lille bolig på bare 41 kvadratmeter, der trænger til modernisering. Men det kan altså lade sig gøre at holde sig under prisgrænsen selv i hovedstaden.

Generelt skal man dog ikke gøre sig forhåbninger om at finde de billige villaer i hverken København, Aarhus eller Nordsjælland, hvor prisniveauet er langt højere. Men de billige boliger findes med Aarhus som undtagelsen de fleste steder i Jylland, på Fyn og på Sjælland i området vest for Roskilde og syd for Køge.

Lave renter hjælper førstegangskøbere ind på boligmarkedet

Selvom salgsprisen på villaer er steget svagt over de seneste år, har priserne på ingen måde haft så meget fart på som prisen på ejerlejligheder. Villapriserne holder sig altså stadig moderate, og kombineret med de lave renter og meget fordelagtige lånemuligheder, giver det gode muligheder for førstegangskøberne.

Det er netop blevet muligt at optage fastforrentede 30-årige realkreditlån med en rente på bare 2,5 procent, og nye boligejere vil kunne optage deres første lån til en fast lav rente på niveau med den gennemsnitlige F1-rente historisk set.

Sådan gjorde vi:

På Boligsiden har vi søgt på villaer med en månedlig udgift på maksimalt 6.200 kroner. Undersøgelsen blev lavet 25. august 2014. Bemærk, at de omtalte boliger kan være blevet solgt.

Find mere om