Hver tredje villa sælges til under en million kroner

Sidste år blev knapt en tredjedel af villaer solgt til en pris på under 1 million kroner. Kun godt en ud af 10 villaer blev solgt til over 3 millioner kr. Det viser en undersøgelse fra RealMæglerne Holding A/S.

Man behøver ikke længere have den store pengepung oppe af lommen, når man køber villa. En undersøgelse som RealMæglerne har lavet på baggrund af data fra www.boligsiden.dk viser, at i 2011 blev knapt en tredjedel af alle villaer solgt til en pris på under en million kroner. Og hele 70 procent blev solgt til en pris på under to millioner kroner. Kun godt 12 procent af alle villaer blev solgt til en pris på mere end tre millioner kroner.

Læs også: Skarp prissætning giver markant hurtigere hussalg

Men undersøgelsen viser også, at der er store geografiske forskelle på, hvad villaer bliver handlet til. I hovedstadsregionen var det under 10 procent af alle villaer, der sidste år blev handlet til under en million kroner, mens over 20 procent af villaerne havde en salgspris på over fire millioner kroner. I region Nordjylland var det derimod næsten hver anden bolig, der blev handlet til under en million kroner, mens kun en ud af 50 boliger blev solgt til en pris på over fire millioner kroner.

Koster 2-3 mio. kr. i Albertslund

Også på kommunalt plan var der stor forskel. På Frederiksberg og i Gentofte, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal kommune var det mere end hver anden villa der blev solgt til mere end fire millioner kroner – med Gentofte som topscoreren med 77,6 procent. Og hverken på Frederiksberg, i Gentofte eller Albertslund kommune blev der solgt en eneste villa til under en million kr.

I sidstnævnte kommune blev tre ud af fire villaer solgt til en pris mellem to og tre millioner kroner. På Fanø blev tre ud af fire villaer derimod solgt til mellem en og to millioner kroner, hvorimod der ikke blev solgt en eneste bolig til over tre millioner kroner – hvilket der heller ikke blev på Læsø.

80 pct. koster under 1 mio. kr. på Lolland

På Lolland var det næsten 80 procent af alle villaer, der blev solgt til under en million kr., og i hele den nordjyske region var det kun i Aalborg og Rebild kommune at mindre end halvdelen af alle villaer ikke blev solgt til under en million kr.

Priser reguleret meget ned

“Undersøgelsen viser, at priserne på villaer helt generelt er blevet reguleret meget langt ned, også selvom der er store forskelle de enkelte regioner imellem”, fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.

Find mere om