Hver tredie lejlighed koster højst 6.000 kr. om måneden

Foto: Boligsiden

En lejlighed for 1 mio. kr. har typisk en månedlig bruttoydelse på omkring 6.000 kr. Og andelen af ejerlejligheder, som kan fås for højst 1 mio. kr. er steget mærkbart de seneste 3½ år.


Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

Hvis lejligheden ikke må koste mere end 1 mio. kr. – eller højest 6.000 kr. i månedlig ydelse – er mulighederne blevet meget bedre gennem de seneste 3½ år. En opgørelse fra www.boligsiden.dk viser, at andelen af ejerlejligheder i dette prisleje er større i dag sammenlignet med starten af 2009.

”I dag koster knap hver tredje af alle ejerlejligheder, som er udbudt til salg, under 1 mio. kr. For 3½ år siden var andelen kun hver sjette af det samlede udbud”, forklarer Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

400 flere at vælge imellem

”I starten af 2009 var der omkring 2.200 ejerlejligheder tilgængelige, hvis man højest ville bruge 1 mio. kr. på boligkøbet. I dag er antallet steget til 2.600 – vel at mærke selv om det samlede udbud er faldet markant de seneste 3½ år”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Små ejerlejligheder i København er faldet med 20 pct. i pris/

Årsagen er fortrinsvis faldende priser på ejerlejligheder i perioden, men samtidig bliver udgifterne til boligkøbet trykket yderligere nedad på grund af renterne, som er faldet dramatisk de seneste år.

”Mens udbudspriserne på ejerlejligheder i gennemsnit er faldet med 4 pct. siden starten af 2009, er renten på samme tid næsten halveret fra 6½ pct. i 2009 til 3½ pct. i dag”, fortæller Birgit Daetz.

Læs også:

Selv om udbuddet af ejerlejligheder til salg er faldet med en tredjedel i perioden, har pris- og rentefaldene til sammen den effekt, at der i dag alligevel er flere ejerlejligheder at vælge imellem til 1 mio. kr.

Find mere om