Hver fjerde villa koster under en million kroner

Foto: Boligsiden

Boligpriserne stiger rigtig nok, men markedet bugner stadig af billige huse. En opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at hver fjerde villa til salg i Danmark er udbudt til under en million kroner.

Der er lige nu over 34.300 villaer til salg på det danske boligmarked, og cirka hver fjerde, svarende til omkring 8.700 boliger, er udbudt til under en rund million, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Det øgede fokus på eksplosivt stigende boligpriser er dermed ikke et landsdækkende fænomen, selvom vi generelt ser et marked i vækst.

”Det er primært boligmarkedet og prispresset i byerne, der løber med opmærksomheden, fordi det høje prisniveau har tydelige konsekvenser for muligheden for at bosætte sig centralt i særligt hovedstaden. I den snak glemmer vi dog ofte at zoome ud og se det store billede, der også er præget af et yderst tilgængeligt marked i store dele af landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mere på spil end prisen

Hun påpeger, at det naturligvis er forsimplet blot at henvise boligkøberne til områder med billige boliger, da der er mere på spil end selve købsprisen.

”Prisen afspejler selvfølgelig, hvor attraktivt området er, og dermed også hvor stor risiko der er forbundet med et køb med henblik på et fremtidigt salg. Også muligheden for at tjene en renovering ind er sværere i de fjernere provinsområder, og det kan afskrække nogle fra at tage chancen med et køb,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Når det er sagt, så kan der være mange penge at spare i den daglige økonomi, hvis man er fleksibel og bosætter sig uden for de større byer. Det åbner også for muligheden for, at nye og yngre boligkøbere kan komme ind på boligmarkedet. Og vil de det, har de heldigvis mange huse at vælge mellem.”

Store regionale forskelle

Ser man på andelen af boliger til under en million kroner, er der store forskelle regionale forskelle. Retter man fokus mod Østjylland er der for eksempel kun en enkelt villa under den magiske prisgrænse i Aarhus Kommune, mens det gælder 186 styks i Norddjurs Kommune.

Den kommune med flest billige huse er Lolland med 406 styks. Derefter følger Guldborgsund med 389, Thisted med 333, Hjørring med 314 og Tønder er på femtepladsen med 304 villaer til under en million kroner.

Herunder kan du se, hvordan villaerne til under 1.000.000 kroner er fordelt i landets kommuner.

Find mere om