Huspriserne steg igen i juli

Foto: Boligsiden

Mens du holdt sommerferie, var der fuld gang i boligmarkedet, hvor salgspriserne for villaer og rækkehuse steg, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Medvinden har ramt hele 72 kommuner, der alle havde højere huspriser i juli i år end i juli 2015.

Trods sommerferie og rejser til sydens sol holdt boligmarkedet dampen oppe i juli, hvor salgsprisen for en villa eller et rækkehus steg med 0,4 procent fra måneden før. Sammenlignet med juli 2015 lå salgsprisen i juli i år 4,5 procent højere.

Samtlige regioner har haft sigende salgspriser for villaer og rækkehuse det seneste år. Huspriserne er steget mest i Region Nordjylland i perioden, hvor salgspriserne i juli lå 7,7 procent højere end sidste år, mens Region Midtjylland har haft den mindste stigning med 2,4 procent. Det er værd at bide mærke i Region Sjælland, hvor huspriserne er steget med 6,3 procent det seneste år og i juli nåede op på 11.047 kroner pr. kvadratmeter – et prisniveau, der ikke har været set siden 2010 i regionen.

Dykker man ned i kommunerne havde hele 72 ud af landets 98 kommuner højere salgspriser for villaer og rækkehuse i juli i år end i juli 2015. Prisstigningerne har bredt sig fra de store byer, og har nu bidt sig fast over det meste af landet.

”Det er bemærkelsesværdigt, at så mange kommuner har oplevet et løft i priserne det seneste år, set i lyset af at priserne også steg så eksplosivt sidste år på grund af den lave rente. Der er ingen tvivl om, at de stigende huspriser i øjeblikket er den stærkeste landsdækkende tendens på boligmarkedet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.