Huspriserne steg i 45 kommuner i oktober

Foto: Boligsiden

Knap halvdelen af landets kommuner oplevede en stigning i salgsprisen for villaer og rækkehuse i oktober, hvor boligmarkedet generelt holdt sig i ro.

Huspriserne holdt sig generelt i ro i oktober, hvor de på landsplan blot steg med 0,1 procent fra måneden før. Det viser de nyeste nøgletal fra Boligsidens Markedsindeks. Alligevel oplevede 45 kommuner prisstigninger på helt op til 16,5 procent fra september til oktober. Størst var stigningen i Struer, Brøndby og Aabenraa kommuner, mens Gribskov, Thisted og Halsnæs stod for månedens største prisfald.

I 76 kommuner lå huspriserne højere i oktober i år end i oktober 2014, og det vidner om et geografisk bredt opsving på boligmarkedet. Det er dog en tendens, der ikke er helt så stærk som i juni måned, hvor 82 kommuner kunne prale af stigende priser sammenlignet med juni i året før.

Meget tyder på, at boligmarkedet har startet sin vinterdvale, da også salgstiden steg i oktober, og nedslagene blev større. I gennemsnit tog det 195 dage at sælge et hus i oktober, hvilket er en stigning på 1,5 procent fra måneden før. Nedslagene steg med 0,2 procent i samme periode.

”Det er et typisk sæsontegn, at salgstiden begynder at stige nu, men også at nedslagene stiger, og priserne holder sig i ro eller endda begynder at falde en smule. I år er kontrasten til foråret dog stor, fordi året lagde ud i et hæsblæsende tempo med store prisstigninger og udsædvanligt mange bolighandler”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

10 Største prisstigninger sep. – okt.

  1. Stuer: 16,5 %
  2. Brøndby: 6,9 %
  3. Aabenraa: 5,8 %
  4. Nyborg: 5,3 %
  5. Hjørring: 5,2 %
  6. Vordingborg: 3,8 %
  7. Fredensborg: 3,5 %
  8. Syddjurs: 3,4 %
  9. Stevns: 3,0 %
  10. Aalborg: 2,9 %