Huspriserne står i stampe

Foto: Boligsiden

Boligmarkedet tog det helt med ro i årets begyndelse, hvor salgsprisen på en villa ikke gjorde de store hop. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Huspriserne har nu været stabile i ni måneder.

Det blev en blød landing på boligmarkedet i januar, hvor der ikke kom de store udsving i priserne. Det viser de nye tal fra Boligsidens Markedsindeks. Salgsprisen på en villa steg med 0,2 procent, og endte på 12.369 kroner pr. kvadratmeter, og der har prisen ligget de seneste ni måneder.

Når salgsprisen for en villa i januar alligevel lå 7,1 procent over niveauet i januar 2015, skyldes det forårsmånederne i 2015, hvor priserne steg markant. Salgsprisen er sidenhen blevet på niveauet og er altså ikke steget de seneste ni måneder – men heller ikke faldet.

Udbuddet af villaer og rækkehuse er fortsat lavt, og udbuddet faldt yderligere med 2,1 procent i januar. Dermed kan huskøberen komme på en opgave, når de skal finde drømmehuset. Og det lave udbud kan få betydning for huspriserne senere på året.

”Hvis udbuddet fortsætter med at være meget lavt, kan det øge efterspørgslen og dermed priserne. Men det vil typisk være i de områder, hvor der i forvejen er godt gang i boligmarkedet og i prisudviklingen, at det vil stramme til. Yderområderne vil ikke nødvendigvis opleve samme effekt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I januar steg salgstiden med 4 procent og endte på 201 dage. Forventeligt vil salgstiden dog falde igen omkring påske, hvor der typisk også kommer flere boliger til salg.

Nøgletal for villaer og rækkehuse i januar 2016

Salgspris: 12.369 kr. pr. kvm.

Salgstid: 201 dage

Nedslag: 581 kr. pr. kvm.

Udbud: 37.407 huse