Huspriser stiger i 7 ud af 10 kommuner

Foto: Boligsiden

Det seneste år er priserne på villaer og rækkehuse steget små fire procent i Danmark. 68 kommuner mærker stigningen.

Fra september sidste år til september i år er priserne på villaer og rækkehuse steget med 3,8 procent i Danmark, og prisstigningerne er kommet de fleste dele af landet til gavn. Således er priserne steget i 68 af landets 98 kommuner.

”I september så vi, at priserne faldt en lille smule, men det ændrer ikke ved, at priserne det seneste år er steget betragteligt mange steder i landet. Syv ud af 10 kommuner har oplevet prisstigninger, og det vidner om en vækst, der er forankret i hele landet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

I 17 kommuner er prisen sågar steget med mere end 10 procent. Nordfyns Kommune topper listen med en prisstigning på godt 16 procent.

”Det er typisk i kommuner med lave kvadratmeterpriser, der sker store stigninger. Det er Nordfyns, Norddjurs, Lejre, Esbjerg og Syddjurs, der topper listen. Inden året er omme, forventer vi, at flere kommuner sniger over niveauet fra sidste år,” siger Birgit Daetz.

Priserne på villaer og rækkehuse er faldet i 23 kommuner det seneste år, mens der i syv kommuner ikke har været de minimum fem handler i perioden, der er afgørende for at være med i beregningen.

LÆS OGSÅ: Nye tal: Nu falder boligpriserne

Find mere om