Huspriser i plus i 74 kommuner

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

I 74 kommuner lå huspriserne højere i januar end for et år siden, viser tal fra Boligsiden.dk. Se på kortet, hvordan det er gået med huspriserne i din kommune.

Selvom huspriserne ikke rigtig har flyttet sig de seneste ni måneder, lever husejerne stadig højt på det tigerspring, huspriserne tog sidste forår. De generelle stigninger i huspriserne betyder, at et hus i januar i år i gennemsnit blev solgt for 7,1 procent mere, end det ville være blevet solgt for i januar 2015.

Ser man ud over danmarkskortet, er det tydeligt, at de stigende priser er et nationalt fænomen. 74 kommuner havde i januar højere salgspriser for villaer og rækkehuse end i januar 2015, og de kommuner, der ikke er med på bølgen, er spredt ud over hele landet.

”Der er ingen større områder, der samlet set klarer sig dårligt. Det viser sig også, når vi ser på udviklingen i Regionenerne, hvor alle havde højere huspriser i januar end for et år siden. Vi skal ned på kommuneniveau, før vi ser udsvingene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Forudser ændringer

Kortet, der i dag er overvejende grønt grundet de stigende huspriser, vil dog formodentlig til at ændre farve, jo længere hen vi kommer på foråret.

”Når vi passerer de forårsmåneder, hvor priserne steg sidste år, vil billedet ændre sig. Så vil mange kommuner formodentlig have uændrede huspriser, når man ser et år tilbage, og det er sandsynligt, at vi også kommer til at se flere kommuner, der går i rødt. Ikke fordi det går dårligt med huspriserne, men fordi vi sammenligner med månederne med store prisstigninger sidste år”, siger Birgit Daetz.

Sådan gik det i din kommune

Se udviklingen i salgspriser for villaer og rækkehuse i din kommune. Kortet viser ændringen fra januar 2015 til januar 2016.

Find mere om