Huspriser i de mest populære jyske byer tæt på gennemsnittet for landsdelen

Foto: Boligsiden

Fem byer i Jylland og fem på Sjælland skiller sig ud som de mest populære blandt brugerne af www.boligsiden.dk. Men hvor huspriserne i de jyske byer ikke ligger langt fra gennemsnittet for hele Jylland, er forskellen markant på Sjælland. Ligeledes er priserne mere stabile i Jylland.


Når man ser på hvilke jyske og sjællandske byer, der er mest populære blandt boligsøgende danskere, springer det i øjnene, at huspriserne i de mest populære byer i Jylland ikke ligger langt fra gennemsnitsprisen i landsdelen. Derimod er der noget større forskel på Sjælland. Det fremgår af en sammenligning mellem brugernes søgeadfærd og faktiske salgspriser for villaer og rækkehuse, som www.boligsiden.dk har lavet

”Vi har set på de fem byer i Jylland og på Sjælland, hvor brugerne især søger efter bolig. Mønstret er, at salgspriserne i de fem populære jyske byer generelt ikke ligger langt fra den gennemsnitlige pris for Jylland som helhed”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Ikke meget dyrere i populære byer

De jyske byer, der topper på brugernes popularitetsliste er Aarhus, Aalborg, Kolding, Skanderborg og Vejle. Hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i Jylland ligger lige omkring 10.000 kroner, er den kun 2-3.000 kroner højere i fire af de fem mest populære jyske byer.

”Man kan vel næppe sige, at salgspriser på 20-30 pct. over niveauet for hele Jylland er afgørende. Aarhus skiller sig ud, idet priserne her er op imod dobbelt så høje som gennemsnittet i Jylland”, siger Birgit Daetz.

På Sjælland er forskellen imidlertid til at tage og føle på. Her er gennemsnitsprisen for hele øen (Lolland, Falster og Bornholm er ikke medtaget i Boligsidens analyse) 17-18.000 kroner. Men i de fem sjællandske kommuner, som er mest populære blandt brugerne af www.boligsiden.dk, ligger salgspriserne ganske meget højere.

Op imod dobbelt så dyrt i Nordsjælland

De fem kommuner er Gentofte, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk i Nordsjælland samt hovedstadskommunerne Frederiksberg og København.

”I sidstnævnte finder samt i Rudersdal finder vi de prisniveauer, som ligger tættest på gennemsnittet for Sjælland som helhed; i København koster husene omkring 25.000 kroner i gennemsnit og 1.000 kr. mere i Rudersdal”, siger Birgit Daetz og fortsætter:

”I de tre øvrige kommuner ligger salgspriserne for villaer og rækkehuse på 30-35.000 kroner per kvadratmeter – eller 65 pct. over og helt op til dobbelt så højt.”

Find mere om