Huspriser holdt status quo i februar måned

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på landets villaer og rækkehuse ligger efter februar måned på præcis samme niveau som måneden forinden. Men der er store forskelle på udviklingen rundt om i landet, hvor der ses prisfald på op til 11 pct. Det viser nye tal fra www.boligsiden.dk.

Landets villaer og rækkehuse blev i februar måned handlet til en pris på i gennemsnit 1,8 mio. kr. Det er fuldstændig samme pris som i januar, og priserne rokker sig dermed ikke ud af flækken – set over den seneste måned. Men kigger man på udviklingen gennem de seneste 12 måneder, er priserne faldet med 6 pct. Det fremgår af nye salgstal fra www.boligsiden.dk.

Tallene er baseret på ejendomsmæglernes indberetninger af salgsdata og dækker minimum 85 pct. af alle bolighandler.

Mens priserne på landsplan altså ikke er steget i februar, viser statistikken, at det desværre ser mere broget ud, når man stiller skarpt på de 11 landsdele.

Prisfald i fem landsdele

”I fem landsdele er priserne faldet hen over februar måned. Værst er det gået ud over hussælgerne i Østsjælland, hvor priserne nu ligger 11 pct. lavere end i januar. Men også i Københavns Omegn fik hussælgerne en lussing, idet de i gennemsnit tabte 6 pct. i forhold til måneden forinden”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Også vestjyderne måtte lægge ryg til et prisfald om end i lidt mindre målestok, nemlig 3 pct., mens prisfaldet i landsdelene Sydjylland samt Vest- og Sydsjælland var mere beskedent på 1 pct.
Selv om der er tale om prisfald, er det faktisk godt nyt til vest- og sydsjællænderne, der meget længe har været trængt på et boligmarked med nærmest uendelig tilbagegang.

”Det har virkelig været svært at sælge boliger i den del af landet i nu meget lang tid. Prisfaldet på blot 1 pct. skal derfor ses i relation til udviklingen gennem det seneste år, hvor huspriserne i landsdelen er faldet 8 pct. Så der er begrundet håb om, at tendensen er ved at vende i Vest- og Sydsjælland, siger Birgit Daetz.

Prisstigninger to steder

Nogenlunde det samme billede tegner sig i Nordjylland, hvor månedsændringen – i lighed med for hele landet – ligger på 0 pct. Men set over de seneste 12 måneder er priserne faldet med hele 10 pct. i den nordligste del af kongeriget. Det er det største prisfald over et år, både når man ser på landet som helhed, og når man kigger på de 11 landsdele.

I kun to landsdele er der tale om prisstigninger. Det er i Nordsjælland, hvor hussælgerne gennemsnitligt fik en enkelt procent mere for huset i februar sammenlignet med i januar samt i Østjylland, hvor priserne steg 4 procent i løbet af måneden.

LandsdelHandelspris februar 2011MånedsstigningÅrsstigning
Hele Landet1.830.357-1%-4%
Københavns omegn3.081.356-8%0%
Nordsjælland2.703.6722%-3%
Østjylland2.082.0260%9%
Vestjylland1.284.4691%-1%
Nordjylland1.184.934-5%-10%
Østsjælland2.310.8811%-2%
Vest- og Sydsjælland1.198.825-2%-8%
Sydjylland1.399.608-1%-2%

Kilde: Boligsiden.dk. Tallene er baseret på de af mæglerenes indrapporterede salgspriser. Disse dækker over 85 % af de boliger der har været til salg på boligsiden.