Huspriser er faldet med knap 8 pct. i visse dele af landet

Foto: Boligsiden

Mens salgspriserne på boliger for tiden står næsten stille fra måned til måned, er de alligevel faldet hen over det seneste år. I en region er husene i dag knap 8 pct. billigere, mens fritidshusene i samme region har tabt over 14 pct. i værdi siden juni sidste år. Det fremgår af det månedlige salgsprisindeks fra www.boligsiden.dk

Priserne rokkede sig stort set ikke ud af flækken i løbet af juni måned. Et tegn på stabilitet – men stilstanden betyder omvendt også, at der flere steder i landet fortsat er tilbagegang, når man sammenligner med juni i fjor. Det fremgår af www.boligsiden.dk’s markedsindeks, der hver måned giver et overblik over de faktiske salgspriser baseret på indberettede handler fra landets ejendomsmæglere.

Prisfald flere steder

Set over det seneste år har der været prisfald i de faktiske salgspriser flere steder i landet.

”I Region Nordjylland og Region Sjælland har huspriserne taget det største dyk over det sidste år. I førstnævnte region er faldet på knap 6 pct., og for Sjælland er det på knap 8 pct. i forhold til for 12 måneder siden”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Hun peger dog også på, at huspriserne faktisk er steget med 2 pct. i Region Midtjylland.

Fritidshuse bag det største prisfald

Det er særligt fritidshusene, der har måttet lægge ryg til de største prisfald de seneste 12 måneder.

”På landsplan er priserne på fritidshuse faldet med 6,5 pct. Særlig hårdt er det igen gået ud over Region Sjælland, hvor fritidshusene i gennemsnit i dag er godt 14 pct. mindre værd, end de var for et år siden”, fastslår Birgit Daetz.

Større nedslag i prisen i juni

Salgsprisindekset fra www.boligsiden.dk viser også, at de danske hussælgere var mere imødekommende over for at give afslag i prisen i juni måned, end de var i maj. Gennemsnitligt slog de 15 pct. mere af udbudsprisen i juni måned sammenlignet med maj.

”En større villighed til at give afslag i prisen kan man jo se som et udtryk for en øget bevidsthed blandt hussælgerne om, at det danske boligmarked fortsat ikke er helt ude af krisen. Dagens sælgere ved, at man må være imødekommende over for køberne, hvis man ønsker, at ens bolig bliver hurtigt solgt,” siger Birgit Daetz.

Månedsudvikling i salgspriser (fra maj til juni 2011)

Boligsiden.dk’s salgsprisindeks dækker udelukkende kommuner med minimum ti handler, derfor er der ikke medtaget observationer på alle landets kommuner.