Højere salgspriser på fritidshuse

Foto: Boligsiden

Salgspriserne på fritidshuse steg med 1 procent i april. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Sæsonen for køb og salg af fritidshuse er for alvor over os. April markerer den første rigtige tid med aktivitet på markedet for fritidshuse. Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks – som udkommer i starten af hver måned – viser, at salgspriserne steg i løbet af påskemåneden.

”Priserne steg på landsplan med knap 1 pct. Stigningen kommer efter ni måneder med uafbrudte prisfald, og prisniveauet er stadig 10 pct. lavere end for et år siden”, forklarer Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Der er imidlertid intet mystisk ved den udvikling. Priserne stiger altid hen imod sommeren for så at falde igen frem til det efterfølgende forår.

Priser stiger med cirka 10 pct.

”Vi er midt i højsæsonen for sommerhushandler, og erfaringen viser, at salgspriserne stiger med op imod 10-11 pct. hen over det sene forår og den tidlige sommer”, siger Birgit Daetz.

Hun forventer derfor også, at priserne vil være steget yderligere, når Boligsiden i starten af juni kan gøre status over salget i indeværende måned.

”Det vil jeg næsten lægge hovedet på blokken på, for det er nu, køberne slår til, så de kan nå at udnytte fritidshuset i løbet af den kommende sommer”, vover hun pelsen.

Salgspriserne er med en enkelt undtagelse steget i alle regionerne. Størst er stigningerne i Region Midtjylland, hvor køberne betalte knap 4 pct. mere for fritidshuse i april sammenlignet med marts måned. Priserne faldt kun i Region Sjælland – og blot med beskedne 1½ pct.

Mere at vælge imellem

Samtidig med de højere priser steg også udbuddet af fritidshuse til salg. Den gode nyhed er, at der kun er tale om en minimal stigning på 3 pct. svarende til cirka 300 flere boliger til salg. Dermed er udbuddet af fritidshuse nu på godt 11.900.

Fakta

Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned med nyeste salgsdata på boligmarkedet. Du kan se alle tallene for din kommune her.

Find mere om