Højere huspriser i 64 kommuner

Foto: Boligsiden

I marts steg salgsprisen på en villa i 64 ud af landets 98 kommuner; det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks. Thisted, Solrød og Stevns topper listen over kommuner, der tog de største prisspring i måneden, der gik.

I foråret begynder tingene at spire og gro, og det samme gør boligpriserne. Salgsprisen på en villa steg med 1,5 procent på landsplan fra februar til marts måned, og 64 af landets 98 kommuner var med til at få priserne i plus. 28 kommuner oplevede et fald i priserne, og 6 kommuner har ikke haft handler nok til at indgå i statistikken.

Blandt de mest blomstrende kommuner var Thisted, Solrød og Stevns kommuner, hvor priserne steg med mere end 10 procent på en enkelt måned. I den anden ende af spektret ligger Morsø, der blev registreret for et prisfald på 10 procent.

”19 af de 28 kommuner, der havde et prisfald seneste måned, har stadig højere salgspriser, end de havde for et år siden. Prisen er altså steget på årsbasis, den er blot dykket seneste måned. Overordnet stiger priserne de fleste steder i landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Faldende udbud i 67 kommuner

I 67 af landets kommuner er udbuddet af villaer og rækkehuse lavere nu end for et år siden. Det er især i omegnskommunerne til København, at der er langt færre huse til salg end for et år siden. Vallensbæk har 34 procent færre huse til salg end i marts 2014, og også i kommuner som Hvidovre, Gladsaxe, Ishøj og Dragør er der blevet markant længere imellem til salg-skiltene.

”Det faldende udbud skyldes øget salg; ikke at folk er holdt op med at sætte deres boliger til salg. Det betyder, at der hele tiden kommer nye boliger på markedet, men der bliver i øjeblikket solgt endnu flere”, siger Birgit Daetz.

Fordi der generelt er færre boliger på hylderne, bliver interessen større for dem, der er, og det er med til at få priserne til at stige. Selvom huspriserne i marts steg mere end sædvanligt, ligger salgspriserne dog stadig lavere end de gjorde i 2010.

Top 10 kommuner med størst stigning i salgspriserne (feb. – mar. 2015):

  1. Thisted: 12,6 %
  2. Solrød: 10,6 %
  3. Stevns: 10,1 %
  4. Haderslev: 9,3 %
  5. Vejle: 7,6 %
  6. Favrskov: 7,6 %
  7. Halsnæs: 7,5 %
  8. Lejre: 7,1 %
  9. Kerteminde: 6,7 %
  10. 10: Billund: 6,2 %