Her stiger huspriserne mest

Foto: Boligsiden

I nogle kommuner brager huspriserne i vejret. Se, hvor toget kører på boligmarkedet. Boligsidens juni-tal viser vej.

Mens du ligger og sover, skyder boligpriserne i vejret. Se, hvor du skal holde øje, hvis du ikke pludselig vil vågne og opdage, at priserne er vokset fra dig.

”Når priserne stiger, er det ofte en regulering af udbud og efterspørgsel. Stiger efterspørgslen, stiger priserne. Men stiger priserne meget, kan det også være tegn på, at niveauet måske har ligget lavt i en periode, og nu følger med op for at komme på niveau”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Månedens højdespringer

På den korte bane er Vejen kommune ubetinget månedens højdespringer. Med et hop på næsten 13 procent i salgspriserne, kunne man godt få sig en overraskelse, hvis man ikke havde fulgt med. Men også Aabenraa, Haderslev og Odsherred har stigninger på over 6 procent seneste måned.

Årets prishoppere

På den lange bane har vi kommunerne, der sammenlignet med sidste år, har de største prisstigninger. Her spiller den supersælgende kommune Dragør med musklerne. Dragør indtager førstepladsen med en stigning på 18,5 procent siden sidste år, og bare fra sidste måned er priserne steget med 3 procent.

Rødovre, Skive, Gentofte og Gladsaxe er med på holdet med stigninger på over 10 procent. ”Det er faktisk ganske betragtelige prisstigninger. Et hus til 2 millioner, vil pludselig koste 2,2. Det kan for den enkelte køber betyde rigtig meget”, siger Birgit Daetz.

Månedens højdespringere

 1. Vejen (12,8 %)
 2. Aabenraa (7,7 %)
 3. Haderslev (7,3 %)
 4. Odsherred (6.4 %)
 5. Roskilde (5,8 %)
 6. Esbjerg (5,2 %)
 7. Billund (5 %)
 8. Morsø (4,8 %)
 9. Gladsaxe (4,7 %)
 10. Frederikssund (4,7 %)

Årets højdespringere

 1. Dragør (18,5 %)
 2. Rødovre (11,8 %)
 3. Skive (10,3 %)
 4. Gentofte (10,3 %)
 5. Gladsaxe (10 %)
 6. Lyngby-Taarbæk (8,8 %)
 7. Hvidovre (8,8 %)
 8. Holbæk (8,7 %)
 9. Syddjurs (8,5 %)
 10. Jammerbugt (8,4 %)

(Kilde: Boligsiden)

Find mere om