Her steg lejlighedspriserne mest i oktober

Foto: Boligsiden

Oktober bød på prisstigninger på op til 4,2 procent på lejlighedsmarkedet. I Ishøj steg salgspriserne mest, men Hvidovre stod for det største prisfald, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Fra september til oktober steg lejlighedspriserne med 0,5 procent på landsplan, men for 16 kommuner var det slet ikke nok; her steg salgsprisen med helt op til 4,2 procent. Størst var stigningen i Ishøj, hvor salgspriserne i oktober lå 4,2 procent højere end i september. Men også i Lyngby-Taarbæk og Horsens kommuner var der prisstigninger på over 3,5 procent i oktober.

Begyndende prisfald trods store stigninger siden sidste år

De sælgere, der solgte en ejerlejlighed i Hvidovre i oktober, måtte dog sande, at der kom lidt mindre i posen, end hvis de havde lukket salget en måned før. I oktober faldt salgspriserne nemlig med 2,8 procent, og Hvidovre stod dermed for oktobers største prisfald. Der er dog ikke grund til den helt store bekymring i netop Hvidovre, hvor salgspriserne i oktober lå knap 13 procent højere end i oktober sidste år.

”Det seneste år er salgspriserne på ejerlejligheder steget i 23 ud af de 24 kommuner, der har salg nok til at komme med i statistikken. Så selvom enkelte kommuner har haft et prisfald i oktober, så er det stadig sælgers marked, når det handler om ejerlejligheder”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Top 5 kommuner med største prisstigning i oktober:

  1. Ishøj: 4,2 %
  2. Lyngby-Taarbæk: 4,1 %
  3. Horsens: 3,6 %
  4. Gentofte: 3,4 %
  5. Helsingør: 3,3 %

Top 5 kommuner med største prisfald i oktober :

  1. Hvidovre: -2,8 %
  2. Køge: -2,1 %
  3. Fredensborg: -1,0 %
  4. Esbjerg: -0,9 %
  5. Aarhus: -0,9 %